Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Prvo oviro na šampionskem pohodu Luka Dončić dobro pozna

Dallas se bo v 1. krogu končnice v ligi NBA pomeril z Los Angeles Clippers. Največja uganka je zdravstveno stanje Kawhija Leonarda.
Luka Dončić ima še vedno vse niti igre v svojih rokah, a hkrati bolj zaupa soigralcem, zato je Dallas mnogo bolj nevaren. Foto Jerome Miron/Reuters
Luka Dončić ima še vedno vse niti igre v svojih rokah, a hkrati bolj zaupa soigralcem, zato je Dallas mnogo bolj nevaren. Foto Jerome Miron/Reuters
20. 4. 2024 | 09:00
20. 4. 2024 | 09:24
9:30

V nadaljevanju preberite:

Luka Dončić se je leta 2022 že podpisal pod nastop v finalu zahodne konference, pa vendar se je letos z Dallasom znašel v zanj neznanih vodah. Teksašani končnico začenjajo kot najbolj vroče moštvo v ligi in čeprav so na papirju šele 5. nosilci zahodne konference, se z razigranima Lukom in Kyriejem Irvingom ne želi srečati nihče. Dallas najprej čakajo Los Angeles Clippers, ki so bili v sezonah 2020 in 2021 previsoka ovira za Dončića, a je imel takrat ob sebi mnogo slabšo zasedbo. »Kaj je letos drugače? Zdaj imamo v ekipi Kyrieja Irvinga,« je bil jasen slovenski zvezdnik. Prvi dvoboj bodo v mestu angelov odigrali ob evropskim navijačem prijaznih 21.30 v nedeljo.

»Lepo je imeti v ekipi igralca, ki lahko kadarkoli doseže koš, predvsem pa se v vsaki situaciji odzove pravilno in potegne najboljšo možno potezo. To je velika vrlina, ki jo v tej ligi premorejo le redki. Luka letos res zaupa soigralcem in vem, da bo v ključnih trenutkih, ko bo imel ob sebi dva branilca, potegnil pravo potezo. Je eden najboljših napadalcev v ligi,« hvalo svojemu superzvezdniku poje trener Dallasa Jason Kidd. Pohvale nekoč odličnega branilca imajo trdno osnovo, Dončiću je bil v tej sezoni redko kdo kos, redni del je končal kot najboljši strelec lige s 33,9 dosežene točke na tekmo. Skupaj s Kyriejem sta bila najbolj učinkoviti par v ligi. V konkurenci dvojcev Jason Tatum – Jaylen Brown, Kevin Durant – Devin Booker, LeBron James – Anthony Davis ipd. to nikakor ni mačji kašelj.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine