Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Primož Roglič ima zglede in oponašalce med ameriškimi zvezdniki

Bo Anthony Edwards prvi vrhunski košarkar med elito ameriškega nogometa? LeBron James in Allen Iverson sta bila blizu NFL, Carl Lewis izbran na dveh naborih.
Kolesarski šampion Primožž Roglič na mladinskem svetovnem prvenstvu 2007 v smučarskih skokih, na katerem je osvojil zlato kolajno na ekipni tekmi. FOTO: Jure Eržen/Delo
Kolesarski šampion Primožž Roglič na mladinskem svetovnem prvenstvu 2007 v smučarskih skokih, na katerem je osvojil zlato kolajno na ekipni tekmi. FOTO: Jure Eržen/Delo
13. 12. 2023 | 12:01
13. 12. 2023 | 13:02
5:47

V nadaljevanju preberite:

Pri vrhunskih športnikih najvišjega razreda imamo neredko občutek, da bi bili lahko uspešni pri skoraj vseh panogah, ki bi se jih lotili. Primož Roglič je denimo napredoval iz obetavnega smučarskega skakalca v kolesarskega šampiona. Čehinja Ester Ledecka je na olimpijskih igrah 2018 v Pjongčangu osvojila zlato kolajno tako v alpskem smučanju kot deskanju. Zanimive zgodbe ponujajo tudi moštvene igre, eno bi zdaj rad spisal odlični ameriški košarkar Anthony Edwards.

Prvi strelec vodilne zasedbe v zahodni konferenci lige NBA Minnesote in najučinkovitejši adut reprezentance ZDA na letošnjem svetovnem prvenstvu bi rad postal prvi košarkar elitne lige, ki se bo prebil med najboljše profesionalce v ameriškem nogometu in zaigral v NFL. Kaj bi rad postoril poprej? Kateri veliki košarkarski zvezdniki so v preteklosti veliko obetali tudi v drugih športih? Kdo je branil barve Sovjetske zveze v vratih in napadu nogometne in hokejske reprezentance? S čim sta se v zgodovino vpisala Bo Jackson in Deion Sanders? V katerih športih so želeli zase atletsko legendo Carla Lewisa?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine