Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Pred Krko že bržkone odločilni dvoboj za obstanek

Novomeščani so bili brez možnosti za uspeh tudi proti košarkarjem Budućnosti.
Košarkarji Krke so doživeli visok poraz tudi proti igralcem Budućnosti. FOTO: Drago Perko
Košarkarji Krke so doživeli visok poraz tudi proti igralcem Budućnosti. FOTO: Drago Perko
M. Š., STA
11. 4. 2021 | 16:29
1:34
Košarkarji Krke so doživeli še 16. poraz v ligi ABA, v kateri ostajajo na predzadnjem mestu. To vodi v razigravanje z drugouvrščeno ekipo lige ABA 2 za obstanek v elitni regionalni druščini.

Bolj kot dvoboj z vodilno ekipo tekmovanja Budućnostjo, ki je v dvorani Leona Štuklja visoko zmagala z 90:70, bo za Novomeščane pomembna naslednja tekma. V petek bodo v zaostali tekmi 23. kola gostili neposrednega tekmeca v obračunu za obstanek. Split ima tri tekme pred koncem zmago več od Krke, ki je prvi medsebojni dvoboj na svojem parketu decembra dobila z dvema točkama prednosti.

Dolenjce nato čakata še zaostala tekma s Crveno zvezdo (20. aprila) in zadnji krog rednega konec tega meseca pri FMP. Črnogorci so danes vprašanje o zmagovalcu razrešili že v prvem polčasu. Med 7. in 17. minuto so naredili delni izid 23:3 in zaostanek sedmih točk spremenili v prednost 36:23. Medtem ko se je pri gostih vseh dvanajst igralcev vpisalo med strelce (največ jih je z osemnajstimi dosegel Justin Cobbs), so pri Krki izstopali le Adin Vrabac s 15 točkami in devetimi skoki, Nejc Barič, ki je dosegel 13 točk (met 6:8, 4 podaje), ter Jure Škifić (11 točk, 8 skokov).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine