Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Pomemben učinek Gorana Dragića za zmago

Slovenski as pri Miamiju je zdaj že na 3. mestu večne klubske lestvice po številu asistenc.
Goran Dragić (desno) je bil vnovič med najbolj aktivnimi na igrišču. FOTO: Scott Wachter/USA Today Sports
Goran Dragić (desno) je bil vnovič med najbolj aktivnimi na igrišču. FOTO: Scott Wachter/USA Today Sports
29. 4. 2021 | 06:36
1:44
Lep večer so v ligi NBA preživeli košarkarji moštva Miami Heat in z njimi vred kajpak tudi naš Goran Dragić. Za 33. zmago te zasedbe v sezoni na 63. tekmi, tokrat proti San Antoniu s 116:111, je Ljubljančan prispeval 18 točk in jim dodal 7 asistenc. Slednjih je skupaj, odkar je pri Miamiju, zbral že 2004 in se tako izenačil z dvakratnim prvakom lige Mariom Chalmersom, kar ju zdaj skupno uvršča na 3. mesto v zgodovini kluba.

Še bolj vzneseno kot Dragićev dosežek pa so v Miamiju beležili novi mejnik trenerja Erika Spoelstre, saj se je ta podpisal pod že 600. zmago v rednem delu sezone, kar je ob njem doslej uspelo 26 stanovskim kolegom v ligi NBA, toda vključno z njim jih je le 6, ki so takšno imenitno bero dosegli pri zgolj enem klubu.

Ob Dragiću so nase z učinkovitostjo med zmagovalci posebej opozorili Jimmy Butler (29 točk), Bam Adebayo (21) in Dewayne Dedmon (18). Miami se ob razmerju zmag in porazov 33:30 na 7. mestu vzhodne konference bori za končnico.

Košarkarji Denverja so v prav tako izenačenem boju ugnali tekmece iz New Orleansa s 114:112, našega Vlatka Čančarja ni bilo na igrišču, osrednji junak med zmagovalci pa je bil z 32 točkami srbski zvezdnik Nikola Jokić.    

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine