Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Po vzponu Dallasa pred Luko Dončićem zgolj Nikola Jokić

Slovenski košarkarski zvezdnik je ob gladki zmagi v Houstonu zadel devet trojk in izenačil svoj osebni rekord v ligi NBA.
Luka Dončič je brez težav opravil tudi z Jabarijem Smithom (levo), ki je dosegel 28 točk. Foto Troy Taormina/USA Today Sports
Luka Dončič je brez težav opravil tudi z Jabarijem Smithom (levo), ki je dosegel 28 točk. Foto Troy Taormina/USA Today Sports
1. 4. 2024 | 16:59
1. 4. 2024 | 22:20
5:27

V nadaljevanju preberite:

Razpredelnica lige NBA ne dopušča dvoma: košarkarji Bostona so z izkupičkom 58:16 najuspešnejši med vsemi in bodo, kot kaže, vstopili v končnico kot absolutni prvi nosilci. Toda od 7. marca sta najbolj vroči dve teksaški moštvi, ki sta se nazadnje pomerili med seboj. Dallas je z zmago v Houstonu s 125:107 dosegel sedmi uspeh zapored in 11 v zadnjih 12 nastopih, hkrati pa prekinil niz 11 tekem brez poraza domače zasedbe. Kdo je bil junak lokalnega derbija? Uganka je otročje lahka.

Luka Dončić je dosegel 22 točk že v uvodni četrtini, 32 do polčasa, s kakšno bero je dokončal delo? Ali ga igranje s Houstonom dodatno motivira? Komu je Ljubljančan še nasul devet trojk? Kje vidi ključno razliko v zadnjih tednih? Kdo je edini pred Dallasom po uspešnih metih za tri točke? Dončić je medtem povišal svojo prednost na lestvici najboljših strelcev prvenstva, ali je to dovolj zgovorna kandidatura za naslov najboljšega košarkarja prvenstva?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine