Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Po šestih mesecih zatišja za prvo lovoriko

Košarkarji Cedevite Olimpije in Krke v četrtek v Kranju za slovenski superpokal.
Krkin kapetan Luka Lapornik (z žogo) se veseli novega soočenja z Jako Blažičem (za njim) in Edom Muričem (desno). FOTO: ABA
Krkin kapetan Luka Lapornik (z žogo) se veseli novega soočenja z Jako Blažičem (za njim) in Edom Muričem (desno). FOTO: ABA
B. E., STA
14. 9. 2020 | 18:39
14. 9. 2020 | 20:50
2:10
Ljubljana – Zaradi pandemije novega koronavirusa je minilo več kot šest mesecev od zadnje uradne košarkarske tekme v Sloveniji. Igrišča bodo znova oživela konec meseca, ko se bodo začela ligaška tekmovanja, še pred tem pa bosta Cedevita Olimpija in Krka v četrtek odprli novo sezono s tradicionalno tekmo za superpokal v Kranju.

Z osvojitvijo zlate kolajne na evropskem prvenstvu 2017 je 17. september, ko so Goran Dragić, Luka Dončić in druščina v finalu premagali Srbijo, postal praznik slovenske košarke. Na ta dan se od tedaj uradno začne košarkarska sezona. Tekma med Ljubljančani in Novomeščani bo v dvorani Planina ob 20. uri, zaradi koronskih omejitev pa bo potekala brez gledalcev oziroma z zgolj povabljenimi gosti in novinarji. Neposredno jo bo mogoče spremljati na športni televiziji Sportklub, ki je po novem partner Košarkarske zveze Slovenije.
 

Novomeščani vskočili v zadnjem hipu


To bo 17. tekma za slovenski superpokal: Olimpija ima v svojih vitrinah osem naslovov, Krka pa pet. Moštvi sta se za superpokal pomerili sedemkrat, nazadnje leta 2017 v Ljubljani, ko so se naslova veselili Ljubljančani. V medsebojnih dvobojih so sicer s 4:3 uspešnejši Novomeščani, ki so zadnji naslov osvojili leta 2016 v Podčetrtku z zmago nad Heliosom.

Zadnja dva naslova je osvojila Koper Primorska, ki bi morala kot letošnja pokalna zmagovalka igrati v tekmi za superpokal, vendar je prejšnji teden sporočila, da nima dovolj igralcev v kadru, tako da je KZS k sodelovanju povabila Krko. »Malce nas je presenetila vest, da bomo igrali. A smo resnično veseli, da se sezona vendarle začenja,« je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Krkin kapetan Luka Lapornik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine