Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Po 26 minutah dremeža sta se Luka Dončić in Dallas le prebudila

Slovenski košarkarski zvezdnik z 39 točkami vnovič spravil Houston na kolena. Clevelandov prvi as je odgovoril z 71 točkami proti Goranu Dragiću.
Luka Dončić nikakor ni najhitrejši košarkar v ligi NBA, toda tekmeci ga nikakor ne morejo ujeti. FOTO: Troy Taormina/USA Today Sports
Luka Dončić nikakor ni najhitrejši košarkar v ligi NBA, toda tekmeci ga nikakor ne morejo ujeti. FOTO: Troy Taormina/USA Today Sports
3. 1. 2023 | 16:17
3. 1. 2023 | 16:57
4:42

V nadaljevanju preberite:

Dve zaporedni nagradi za najboljšega košarkarja tedna v zahodni konferenci lige NBA nista za dolgo uspavali Luke Dončića. Pravzaprav le do 26. minute gostovanja v Houstonu. Do takrat je dosegel zgolj deset točk ob metu iz igre 3:12, Dallas pa je zaostajal z 18 točkami razlike. Kot že ničkolikokrat doslej pa je pravočasno pokazal zobe in popeljal svoje moštvo do sedme zaporedne zmage (111:106). Toliko jih je zadnjič nanizalo marca 2011, nekaj mesecev pred osvojitvijo edine šampionske lovorike.

Dallas je v zadnjih desetih dneh kar trikrat dobil teksaški derbi s Houstonom, kar samo po sebi še ni podvig, toda pred začetkom serije uspehov se je kar nekajkrat opekel proti slabše uvrščenim tekmecem. Kako je boj s tekmovalno nezrelostjo komentiral Dončić? Kdo mu najbolj diha za vrat na vrhu lestvice najboljših strelcev sezone? Kako visoko je s 60 točkami s prednovoletnega dvoboja proti New Yorku?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine