Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Phoenix še nikoli tako blizu naslova, Milwaukeeja ni rešil niti vroči Grk

Košarkarji ekipe Phoenix Suns so v velikem finalu lige NBA povedli z 2:0 v zmagah, potem ko so dobili tudi drugo tekmo pred domačimi navijači proti Milwaukeeju.
Devin Booker (z žogo) se pripravlja na zabijanje ob Jrueju Holidayu. FOTO: Christian Petersen/AFP
Devin Booker (z žogo) se pripravlja na zabijanje ob Jrueju Holidayu. FOTO: Christian Petersen/AFP
STA, J. K.
9. 7. 2021 | 07:10
9. 7. 2021 | 07:13
2:15
Devin Booker je dosegel 31 točk, Chris Paul pa 23 (in osem podaj) za Phoenix, ki še nikoli v zgodovini kluba ni vodil v velikem finalu, dokler ni prve tekme v letošnji seriji z Milwaukeejem dobil s 118:105. Tokrat je bilo malce bolj tesno, 118:108, s čimer je nekdanji klub Marka Miliča in bratov Gorana ter Zorana Dragića že na pol poti proti naslovu. V vrstah Milwaukeeja je vse za preobrat na sinočnji tekmi storil grški as Giannis Antetokounmpo z dvojnim dvojčkom (42 točk in 12 skokov), ki je odigral še drugo zaporedno tekmo po težavah s kolenom, a tudi to ni bilo dovolj.



Košarkarji iz Arizone so s kolektivno predstavo drugič na kolena položili svoje tekmece, izpostaviti velja tudi izkupiček Phoenixovega Mikala Bridgesa, ki je z osebnim rekordom končnice tekmo sklenil s 27 točkami in sedmimi skoki. V gostujoči zasedbi, ki je v ligi NBA edinkrat slavila davnega 1971, v finalu pa nazadnje igrala tri leta kasneje, je Antetokounmpo svojih 42 točk dosegel v kar 40 minutah igre. 20 točk je dosegel v tretji četrtini, kar je najboljši strelski izkupiček v finalnih tekmah v zadnjih 25 letih. Drugi njegovi igralci so bili dokaj nerazpoloženi, drugi najboljši strelec je bil Jrue Holiday s 17 točkami.

»V naših glavah je izid še vedno 0:0 in s to miselnostjo bomo začeli vse finalne tekme« je po drugi zmagi odločno dejal Booker.
»Na naslednjih tekmah moramo pokazati še bolj agresivno predstavo in se držati naših dogovorov iz slačilnice ter uživati v igri. Vsak poraz je boleč. Nismo v dobrem položaju, a sem prepričan, da se bomo pobrali,« je po drugem porazu v finalni seriji dodal Antetokounmpo.



Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine