Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Philly in Portland na domačih tleh izsilila sedmi tekmi (VIDEO)

Odlični šesti tekmi so spremljali gledalci na dvobojih Portland : Denver in Philadelphia : Toronto, na obeh so zmagali domačini. 
Ben Simmons je bil v tej končnici deležen številnih kritik, tokrat pa je odigral zelo dobro. FOTO: Reuters
Ben Simmons je bil v tej končnici deležen številnih kritik, tokrat pa je odigral zelo dobro. FOTO: Reuters
10. 5. 2019 | 07:21
10. 5. 2019 | 07:43
2:33
Košarkarje Philadelphie je po bledi predstavi na peti tekmi proti Torontu in gladkem porazu marsikdo že odpisal, a se ekipa Bretta Browna ne bo kar tako predala. Na šesti tekmi so premagali Raptors s 112:101 in poskrbeli, da se bo o zmagovalcu serije odločalo v Scotia Areni v Torontu. 

Prvič v tej seriji se je prebudil Tobias Harris, ki je s 16 točkami in 9 skoki veliko prispeval k zmagi. Jimmy Butler je bil s 25 točkami vnovič prvo ime 76ers, tudi Benu Simmonsu je tokrat uspelo najti način, kako prebiti obrambo Toronta, dosegel je 21 točk, Joel Embiid pa 17 in 12 skokov. 

Na drugi strani je imel Kawhi Leonard, za Kevinom Durantom drugi najboljši igralec končnice, spet premalo pomoči soigralcev. Kawhi je dosegel 29 točk in 12 skokov, Pascal Siakam je bil soliden z 21 točkami, a so Raptorji potrebovali več od Kyla Lowryja (13), Marca Gasola (7) in Dannyja Greena (8). O potniku v konferenčni finale bodo odločali pred svojimi gledalci v Torontu. 



Enak je bil tudi razplet šeste tekme med Portlandom in Denverjem. Trail Blazers so peto tekmo prepričljivo izgubili, v šesti pa je nekaj junaških trenutkov spet prikazal Damian Lillard in povedel Portland do zmage s 119:108. Lillard je tokrat dosegel 32 točk, dvorano je večkrat dvignil na noge s cirkuškimi meti, ki so zleteli skozi obroč, odličen je bil tudi CJ McCollum s 30 točkami.

Že drugič je bil nepričakovani junak Rodney Hood, ki je bil lani v Clevelandu povsem odpisan, tokrat pa je prispeval 25 točk. Pri Denverju sta bila razigrana Jamal Murray, ki je odigral kar 45 minut in pol in dosegel 24 točk ter 10 skokov, ter Nikola Jokić, ob 29 točkah in 12 skokih sta mu le dve asistenci zmanjkali za trojnega dvojčka. Sedma tekma bo v Denverju, kjer bodo Nuggets favoriti, saj v tej sezoni na domačem parketu le redko izgubljajo. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine