Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Novost v Torontu: Dragić tokrat odsoten zaradi osebnih razlogov

Ekipa Toronto Raptors je pred domačo tekmo z Bostonom sporočila, da bo Goran Dragić odsoten zaradi osebnih razlogov. Sledil je nov poraz (97:109).
Jayson Tatum (z žogo) prodira pod koš ob Fredu VanVleetu in Sviju Mykhailiuku (št. 14) v drugem polčasu tekme v dvorani Scotiabank Arena. FOTO: Dan Hamilton/USA Today Sports
Jayson Tatum (z žogo) prodira pod koš ob Fredu VanVleetu in Sviju Mykhailiuku (št. 14) v drugem polčasu tekme v dvorani Scotiabank Arena. FOTO: Dan Hamilton/USA Today Sports
J. K., STA
29. 11. 2021 | 05:24
29. 11. 2021 | 12:13
8:35

Močno oslabljeni Toronto je kljub 27 točkam Freda VanVleeta izgubil še 12. tekmo v sezoni. Ekipa Raptors je v nedeljo popoldne sporočila, da bo Goran Dragić, ki že tako igra zelo malo, manjkal zaradi reševanja osebne zadeve, roka njegovemu povratku pa niso postavili. Že tako sta manjkala OG Anunoby in Khem Birch (oba šestič zapored), nato sta odpadla še branilca Gary Trent mlajši in Dragić. 

Marcus Smart je za zmago Bostona prispeval 21 točk, Al Horford pa 17 točk in 11 skokov. Kelti so prekinili niz dveh porazov in se pobrali po boleči »ničli« proti San Antoniu, ki jih je nedavno ugnal z nizom 0:15 v zaključku tekme. Josh Richardson je prispeval 18 od 32 točk gostujoče klopi, Jaylen Brown je dosegel 16, Grant Williams pa še točko manj za izboljšanje sezonskega razmerja zmag in porazov na 11:10. Jayson Tatum je z metom 2:16 dosegel le osem točk, a s sedmimi skoki in sezonskim rekordom 10 asistenc zakrpal strelsko vrzel, medtem ko je Richardson, ki ga je še nedavno zdelala bolezen, uspešno nadomestil odsotnost rahlo poškodovanega Dennisa Schröderja (gleženj).

»To ni bil njegov najboljši strelski večer, toda 10 asistenc? To vsakič vzamemo,« ga je pohvalil gostujoči strateg Ime Udoka. »Naš odziv (po tekmi s San Antoniom, op. a.) dokazuje rast. Vem, da to veliko govorimo, a to drži,« je dodal Smart. Pri Torontu so bili poleg VanVleeta strelsko uspešni še Scottie Barnes (21), Pascal Siakam (18) in Svi Mykhailiuk (12). To je bil že šesti poraz za Kanadčane na zadnjih osmih tekmah, njihovo razmerje zmag in porazov zdaj znaša 9:12.

Za praznike bodo doma

»Uspelo jim je nekaj akcij, nam pa nekako ni uspevalo v obrambi, a sem precej ponosen na naš trud,« se je glasil komentar trenerja Toronta Nicka Nursa. Boston je bil skoraj nezgrešljiv s črte prostih metov (29:31). Dragić je od 25. oktobra za Toronto odigral le eno tekmo, njegovo povprečje na petih dvobojih, ki jih je odigral po selitvi iz Miamija, je 8,0 točke in 1,8 asistence. V domači dvorani bodo prvaki iz leta 2019 sicer odigrali kar 12 od zadnjih 15 tekem letošnjega leta.

Osmo zaporedno zmago so vknjižili Golden State Warriors, jezni Stephen Curry, ki je dobrih devet minut pred koncem tekme dobil tehnično napako, je v Staples Centru v zaključku dvoboja dosegel 11 od svojih 33 točk za zmago nad LA Clippers (105:90).

»Nabral se je cel kup čudnih reči. Vse to je pripeljalo do tega, da sem mislil, da sem izsilil osebno napako. Brez dvoma je to podžgalo mene in ekipo. Po tem je bil čas, da sem mojo energijo usmeril v spravljanje žoge v koš,« je po tekmi dejal Curry, ki se je izkazal z rekordom sezone – šestimi ukradenimi žogami –, poleg tega pa še s šestimi asistencami in petimi skoki. Trener Steve Kerr je vse skupaj komentiral z besedami, da tako jeznega Curryja po dvoboju s Teranceom Mannom še ni videl. Takrat je Golden State vodil z 79:70, sledil je niz 21:7 v nekaj manj kot petih minutah, ko je Curry trikrat zadel z razdalje in izven ravnotežja 5:20 minute pred koncem pokončal domačine.

Otto Porter mlajši je prispeval 18 točk in 10 skokov, Jordan Poole je dodal 17 točk za Warriors, ki so pred težko pričakovanim obračunom s Phoenix Suns (17:3) izboljšali izkupiček na 18:2. Phoenix, poraženi finalist minule sezone, je dobil zadnjih 16 tekem. Paul George je za Clippers dosegel 30 točk, Eric Bledsoe in Marcus Morris pa vsak po 13. To je bil sicer šele tretji poraz na zadnjih 11 domačih tekmah za ekipo, ki je v zadnjih dveh letih obakrat premagala Dallas Mavericks v prvem kolu končnice. Sinoči so možje iz mesta angelov izgubili kar 25 žog, ki so jih Warriors pretvorili v 31 točk.

Sedmič zapored so slavili branilci naslova Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo je s 26 točkami in 13 skoki pomagal jelenom do prepričljive zmage nad Indiana Pacers s 118:100. Ob polčasu je bila razlika sicer le pet točk, v tretji četrtini (39:27), ko je Jrue Holiday dosegel 11 od svojih 23 točk, pa je nastala ključna razlika.

»Igramo skupaj in vsi prispevajo. Bilo je zabavno. Kar smo preživeli lani, je imelo ogromen vpliv. Vemo, da lahko kadarkoli začnemo niz,« je bil zadovoljen Holiday. Bucks so sezonski izkupiček popravili že na 13:8, v zadnjih štirih tekmah (štiri zmage) ima Holiday povprečje 19,7 točke, proti Indiani je dodal še devet asistenc in sedem skokov. Bobby Portis je dodal 15, Khris Middleton in Pat Connaughton pa vsak po 14 točk, medtem ko je v domačem Indianapolisu George Hill za jelene zbral 13 točk. Za ekipo nekdanjega trenerja Dallasa Ricka Carlisla je Caris LeVert izkazal z rekordom sezone, 23 točkami, Malcolm Brogdon je prispeval 16 točk.

Tokrat vse mirno med Jamesom in Stewartom

Vse oči so bile v drugem nedeljskem obračunu, ki ga je gostila dvorana Staples Center, uprte v LeBrona Jamesa in Isaiaha Stewarta, a po tem, ko je obračun njunih ekip nedavno zaznamoval grd udarec Jamesa v obraz Stewarta (James trdi, da je šlo za nesrečo), je bilo v Los Angelesu vse mirno, jezerniki pa so slavili s 110:106. James je prispeval 33 točk in 9 asistenc, Russell Westbrook se je ustavil pri 25 točkah in 9 asistencah, Anthony Davis pa je 24 točkam dodal 10 skokov. Po drugi zmagi nad Detroitom v osmih dneh, James je moral zaradi dvoboja s Stewartom prvič v karieri kazensko izpustiti tekmo, so Lakers spet 50-odstotni. 

Stewart je sicer poslušal glasne žvižge, a se z Jamesom ni zapletel v noben resnejši dvoboj, potem ko je moral sam izpustiti dve tekmi, meni pa, da ga je James udaril namerno. Jerami Grant je v vrstah poražencev zbral 32 točk, Detroit je v tretji četrtini po nizu 0:16 zaostajal že za 19 točk. A 5:48 minute pred koncem dvoboja je bilo po nizu gostov (13:2) na semaforju le še 97:91, a so Lakers po nekaj prostih metih Granta, ki je rezultat v zadnjih sekundah znižal na 108:104, vseeno zdržali.

»Razočarani smo, ker nismo bolj prepričljivo slavili. A to, da ti ni lahko, je izvrstno za življenje na splošno. Zgradi ti karakter in pokaže, kdo si v resnici, ko se stvari ne razpletajo tebi v prid,« je bil po tekmi gostobeseden Westbrook.

Nedeljski izidi:

Toronto Raptors : Boston Celtics 97:109
(Gorana Dragića ni bilo v ekipi.) 

Los Angeles Clippers : Golden State Warriors 90:105
Indiana Pacers : Milwaukee Bucks 100:118
Memphis Grizzlies : Sacramento Kings 128:101
Los Angeles Lakers : Detroit Pistons 110:106

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine