Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić se je vrnil, Dallas boljši od LA Clippers

Slovenski zvezdnik v NBA je popeljal Dallas do 10. zmage. Ljubljančan je bil za las ob trojni dvojček, dosegel je 26 točk in po 9 skokov ter asistenc.
Dallas je močno pogrešal Luko Dončića, ki se je v Los Angelesu vrnil na parket po treh tekmah odsotnosti in je odločilno pomagal do 10. Dallasove zmage v sezoni. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
Dallas je močno pogrešal Luko Dončića, ki se je v Los Angelesu vrnil na parket po treh tekmah odsotnosti in je odločilno pomagal do 10. Dallasove zmage v sezoni. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
G. N.
24. 11. 2021 | 07:38
24. 11. 2021 | 10:58
1:53

Po treh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe gležnja in kolena se je na parket vrnil Luka Dončić. Ljubljančanova vrnitev je bila imenitna, košarkarji Dallasa pa so na gostovanju pri zanj neugodnih LA Clippers končali niz treh zaporednih porazov in se s 112:104 oddolžili za domači poraz pred dvema dnevoma.

Dallas je do jubilejne desete zmage v sezoni NBA prišel po podaljšku, ki ga je izsilil domači zvezdnik z metom za tri točke ob sireni Paul George.

V petminutnem podaljšku je bil Dallas prepričljiv kot že dolgo ne. Dončićeva vrnitev je navdihnila tudi Kristapsa Porzingisa, ki je bil s 30 točkami prvi strelec Dallasa, a odločilen je bil Dončićev delež. Do trojnega dvojčka sta mu zmanjkala le po en koš in asistenca. V 41 minutah je Dončić dosegel še 26 točk.

»Pošteno sem bil utrujen po koncu. Prva tekma nazaj in takoj podaljšek. Bilo je naporno, a smo zmagali in to je vse, kar šteje. Srečen sem, ker sem se vrnil. Zjutraj smo dejali, da bomo storili vse, da bom na parketu. Po popoldanskem počitku sem se zbudil dobro razpoložen in pripravljen na tekmo,« je na novinarski konferenci po tekmi povedal Ljubljančan.

Reggie Jackson (31) in Paul George (26) sta bila najučinkovitejša pri gostiteljih.

Vlatko Čančar je v Denverjem porazu s 100:119 proti Portlandu dosegel točko v dobrih treh minutah.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine