Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Nov Dončićev šov ni bil dovolj, Dallas se je poslovil od končnice

Teksašani v uvodnem krogu izločilnih bojev lige NBA z 2:4 v zmagah izgubili proti košarkarjem kluba Los Angeles Clippers.
Luka Dončič je uprizoril nov šov pod obroči. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Luka Dončič je uprizoril nov šov pod obroči. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
31. 8. 2020 | 00:09
31. 8. 2020 | 06:12
2:11
Ljubljana – Košarkarji moštva Dallas Mavericks so se na krilih vnovič izjemno razpoloženega Luke Dončića na šesti tekmi uvodnega kroga končnice v ligi NBA dobro upirali igralcem favoriziranega kluba Los Angeles Clippers, vendar niso mogli preprečiti četrtega poraza (97:111). Z njim so Teksašani končali sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Slovenski čudežni deček je bil znova najboljši strelec Dallasa in tekme. V 42 minutah je dosegel 38 točk (prosti meti: 4:8, za dve: 11:19, za tri: 4:9). Ob tem je v statistiko vpisal še po devet skokov in asistenc, eno ukradeno žogo, pet pa jih je izgubil.



Več kot deset točk sta ob odsotnosti latvijskega centra Kristapsa Porzingisa za Teksašane prispevala le še Američana Dorian Finney-Smith (16) in Tim Hardaway mlajši (10). Srbski velikan Boban Marjanović je zbral osem točk.

Za zasedbo iz Los Angelesa je največ točk (33) spet dosegel prvi zvezdnik Kawhi Leonard (z metom iz igre 14:23), po petnajst pa sta jih za zmago in napredovanje v drugi krog končnice dodala Paul George in hrvaški reprezentant Ivica Zubac.



Znova je sicer prišlo tudi do »kratkega stika« med Marcusom Morrisom in Dončićem, po katerem je krajšo potegnil 30-letni Američan, ki je moral po prekršku nad devet let mlajšim Ljubljančanom že v 11. minuti v slačilnico. Dončić je po Morrisovem grobem oviranju za hip izgubil živce in je hotel celo obračunati s tekmecem, vendar pa mu je to še pravočasno preprečil soigralec Boban Marjanović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine