Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Nikitović bo poskusil rešiti Olimpijo

Srbski trener bo vodil stožiško moštvo že v sredo v Turčiji.
Aleksandar Nikitović je včeraj že vodil stožiško moštvo na treningu. FOTO: Petrol Olimpija
Aleksandar Nikitović je včeraj že vodil stožiško moštvo na treningu. FOTO: Petrol Olimpija
Eduardo Brozovič
19. 11. 2018 | 12:08
19. 11. 2018 | 18:54
3:38
Kljub prepričljivi zmagi v nedeljskem derbiju lige Nova KBM je vodstvo Petrola Olimpije pohitelo in po naglem usklajevanju razrešilo trenerja Zorana Martića, ki je prevzel moštvo januarja letos. Breme skromnih rezultatov je bilo pač preveliko in krmilo je moral zapustiti že pred sredino temo z Bešiktašem v Fibini ligi prvakov.

V Turčiji bo stožiško zasedbo že vodil novi strateg, 39-letni Srb Aleksandar Nikitović. Beograjčan je svojčas igral za Crveno zvezdo, Obrenovac, Umko, Doboj in romunski CSU Sibiu. Kot pomočnik je pomagal Dušku Vujoševiću pri Partizanu ter Draganu Šakoti in Stevanu Karadžiću pri Crveni zvezdi, ki jo leta 2011 nekaj mesecev sam vodil po odstopu Mihajla Uvalina.

Bil je tudi pomočnik Dušana Ivkovića v srbski reprezentanci na EP na Poljskem leta 2009, leta 2013 pa je bil na čelu reprezentance Bahrajna na azijskem prvenstvu. Nazadnje je živel v ZDA, kjer je učil na tamkajšnjih univerzah in iskal primerno delo.

Na klopi bo tudi dodaten pomočnik, saj se bo Marku Anđelkoviću, Gregorju Hafnarju in Stipetu Modriću pridružil Goran Tadić. Moštvo bo v torkovih jutranjih urah odpotovalo v Turčijo, kjer jih v sredo ob 18. uri čaka dvoboj 7. kola lige prvakov z Bešiktašem.
 

Prvi cilj: vzpon v ligi ABA


Olimpijin direktor Roman Lisac je po zamenjavi dejal: »Po nekoliko slabšem začetku sezone od prvotnih pričakovanj smo se v nedeljo odločili za sporazumno prekinitev pogodbe s trenerjem Zoranom Martićem. Upravni odbor kluba je danes potrdil, da bo moštvo do konca sezone vodil Aleksandar Nikitović, ki se je v preteklosti že dokazal z delom z mladimi, bil pa je tudi eden izmed ključnih členov strokovnega štaba srbske članske reprezentance. Po letu 2008 bo imela Petrol Olimpija na svoji klopi spet tujega strokovnjaka, ki bo razpolagal z enako sestavo moštva in košarkarje poskusil dvigniti in zbuditi. Dodatnih okrepitev pri igralcih trenutno ne predvidevamo, saj smo prepričani, da je ekipa dovolj kakovostna, da lahko stopi na višjo raven in doseže cilje, zastavljene pred začetkom sezone. Vsi si želimo, da bi moštvo v najkrajšem možnem času začelo kazati igre, ki bodo prinašale boljše rezultate in vrnile navijače na tribune Arene Stožice. Na tem mestu se Zoranu Martiću zahvaljujemo za vse, kar je napravil v zaključku minule in na začetku te sezone, hkrati pa poskrbel, da je naslov državnega prvaka še drugo leto zapored ostal v naših vitrinah.«
 
Novi trener Aleksandar Nikitović, je poudaril: »Vabilo Petrola Olimpije je velika čast, še večja čast pa je postati del tako velike organizacije. V prihajajočem obdobju imamo več ciljev. Zagotovo je glavna naloga, da se dvignemo iz dna lestvic obeh mednarodnih tekmovanj, v katerih nastopamo. Trenutno smo namreč na repu lestvic v ligi ABA in ligi prvakov, v obeh tekmovanjih pa želimo prikazati čim boljše predstave. Na naslednjih tekmah se bomo osredotočili predvsem na izboljšanje našega položaja v ligi ABA, saj se bomo pomerili z ekipami iz 'spodnjega doma', po tekmi z FMP pa nas čaka reprezentančni premor, med katerim bomo poskusili čim več delati z igralci in jih navaditi na nov sistem igre, ki bo, upamo, prinesel pozitivne rezultate.«
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine