Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Minnesota ni presenetila Luke Dončića, nekoliko le Naz Reid

Košarkarji Dallasa kljub novi odlični predstavi slovenskega asa niso bili kos vodilni zasedbi sezone. Dončić ostaja v družbi Larryja Birda in Allena Iversona.
Luka Dončić proti vodilni zasedbi lige NBA ni potreboval dodatne motivacije. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Luka Dončić proti vodilni zasedbi lige NBA ni potreboval dodatne motivacije. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
15. 12. 2023 | 15:19
15. 12. 2023 | 15:33
4:25

V nadaljevanju preberite:

Največji košarkarski velemojstri potrebujejo poleg izjemnih igralnih veščin že kar nečloveško mero nenehne motivacije. Od njih pač vsi, najbolj seveda sami, pričakujejo, da bodo najboljši sleherni večer. Tudi Luka Dončić redno išče prijeme za dodatno spodbudo in je med tekmami v nenehnem psihološkem konfliktu s tekmeci, sodniki in na gostovanjih tudi z gledalci. Pravi derbiji pa mu kar sami poženejo kri po žilah do maksimalne ravni. In Minnesota ni bila nikakršna izjema, čeprav razplet na koncu ni bil ugoden za Dallas (101:119).

V prvem soočenju v sezoni z vodilno zasedbo v zahodni konferenci in skupaj z Bostonom v celotni ligi NBA slovenskega zvezdnika ni podžgal le tercet gostujočih asov z branilcem Anthonyjem Edwardsom, krilnim centrom Karl-Anthonyjem Townsom in centrom Rudyjem Gobertom. Bržkone se je tudi spomnil, da je v prejšnjem prvenstvu na treh tekmah proti Minnesoti dosegel svoje najnižje povprečje proti enemu tekmecu ... Zakaj Ljubljančanovih 39 točk ni bilo dovolj za uspeh? Kako visoko zdaj kotirajo njegovi najboljši dosežki v sezoni in v zgodovini lige NBA?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine