Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić sprožil plaz astronomskih pogodb

Slovenskemu zvezdniku v NBA sta se pri podaljšanju pogodbe za več kot sto milijonov evrov pridružila še Kawhi Leonard in Steph Curry.
Stephen Curry (levo) in Kawhi Leonard sta si z novima pogodbama dodobra napolnila bančni račun. FOTO: Usa Today Sports
Stephen Curry (levo) in Kawhi Leonard sta si z novima pogodbama dodobra napolnila bančni račun. FOTO: Usa Today Sports
G. N.
15. 8. 2021 | 13:00
1:28
Obdobje sklepanja izjemnih pogodb v NBA, ki jo je konec minulega leta odprl Giannis Antetokounmpo (za pet let bo prejel 195 milijonov evrov) in minuli teden nadaljeval Luka Dončić s petletno pogodbo z Dallasom za 175,5 milijonov €, sta dopolnil še zvezdnik LA Clippers Kawhi Leonard in Golden Statea Steph Curry.

Tridesetletni Leonard, dvakratni prvak NBA (San Antonio in Toronto), se je s klubom dogovoril še za štiriletno sodelovanje, ki mu bo navrglo kar 150 milijonov € (176 milijonov dolarjev). Leonard je pred časom zavrnil možnost, da bi za 30 milijonov € sklenil enoletno pogodbo, s čimer bi postal prost igralec.

Triintridesetletni Curry, z moštvom Golden State trikratni prvak, je tudi podaljšal za štiri sezone in bo prejel 182 milijonov €. Najboljši ostrostrelec izza črte za tri točke v NBA je sicer že najbolje plačani igralec v NBA z letno plačo 39 milijonov €, zadnja sezone nove pogodbe, ki se bo iztekla leta 2026, ko bo star že 38 let, mu bo navrgla kar 50,5 milijonov €.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine