Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Miami predstavil Srba, ki se uči od Dončića

Ameriško košarkarsko moštvo iz lige NBA Miami Heat je na novinarski konferenci predstavilo srbskega košarkarja Nikolo Jovića.
Nikola Jović z družino v dvorani Barclays Center v New Yorku, kjer je bil prejšnji četrtek na sporedu nabor lige NBA. FOTO: Sarah Stier/AFP
Nikola Jović z družino v dvorani Barclays Center v New Yorku, kjer je bil prejšnji četrtek na sporedu nabor lige NBA. FOTO: Sarah Stier/AFP
28. 6. 2022 | 08:16
28. 6. 2022 | 09:34
1:55

Devetnajstletnega krilnega košarkarja Nikolo Jovića, ki je nazadnje igral za Mega Basket, je Miami izbral v prvem krogu letošnjega nabora kot 27. po vrsti. Ob legendarnemu trenerju in zdaj že dolgoletnemu direktorju kluba Patu Rileyju je v angleškem Leicestru rojeni Jović spregovoril tudi o svojih vzornikih, med katere prišteva slovenskega asa Luko Dončića, ki v ligi NBA seveda brani barve Dallas Mavericks.

»Nekaj sem se naučil od vsakega posebej. Ne spremljam le enega igralca. Gledam 'pick n'roll' (Luke) Dončića, igranje s hrbtom proti košu (Nikole) Jokića, obrambo (Jimmyja) Butlerja ... Od vsakega se poskušam kaj naučiti,« je po poročanju spletne strani tabloida Kurir ameriškim medijem zaupal Jović, ki mu je Riley povsem v slogu miamijske franšize na srce položil, da ga zdaj čaka trdo garanje.

»Še vedno ne morem verjeti, kaj se dogaja. Še posebej, ker sem pristal pri tej franšizi, ki slovi po svojih dosežkih. Sprehajati se po hodnikih te dvorane, mimo fotografij osvojenih naslovov ... To te preprosto prisili v trdo delo. Mislim, da mi Miami povsem ustreza, ker je zelo tekmovalno naravnan. Moj položaj? Mislim, da sem igralec brez položaja, lahko igram skoraj povsod,« je še povedal nekdanji vaterpolist Partizana.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine