Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Mark Cuban uslužbencem sporočil, da bodo razdelili 35 milijonov evrov

Bivši večinski lastnik moštva Luke Dončića Dallasa in nova Miriam Adelson ter Sivan in Patrick Dumont bodo velikodušno nagradili ustvarjalce blagovne znamke.
Luka Dončič je tudi »športni projekt« Marka Cubana (levo), ki je leta 2021 prišel v Ljubljano, da bi s 24-letnim Ljubljančanom podpisal petletno pogodbo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Luka Dončič je tudi »športni projekt« Marka Cubana (levo), ki je leta 2021 prišel v Ljubljano, da bi s 24-letnim Ljubljančanom podpisal petletno pogodbo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
G. N.
6. 1. 2024 | 10:25
1:55

Mark Cuban je uslužbencem moštva lige NBA Dallas Maverics poslal elektronsko poštno sporočilo, ki jim je raztegnilo nasmehe do ušes. Bivši večinski lastnik, ki je s prodajo svojega deleža postal bogatejši za 3,2 milijarde evrov, in novi lastniki Miriam Adelson ter Sivan in Patrick Dumont, so se odločili, da bodo soustvarjalce blagovne znamke košarkarske franšize v ligi NBA nagradili z bonusom v višini več kot 32 milijonov evrov. 

»V zahvalo za vaše trdo delo, da ste iz Mavs naredili čudovito organizacijo, bo vsak od vas prejel bonus od mene ter družin Adelson in Dumont,« je zapisal Cuban in razkril, da bodo izplačali dobrih 30 milijonov evrov bonusov.

»Za izračun vašega bonusa smo upoštevali, koliko časa ste delali za Mavs. Bonus boste prejeli v bližnji prihodnosti,« je osrečil uslužbence 65-letni milijarder, ki bo ohranil 27 odstotni lastniški delež in imel vajeti v rokah pri športnih odločitvah.

Cuban, ki je tudi veliki navijač slovenskega čudežnega fanta, najdragocenejšega Dallasovega košarkarja in glavnega zvezdnika Luke Dončića, je leta 2000 za le 260 milijonov evrov postal večinski lastnik prvaka lige NBA leta 2011.

 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine