Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić zaostal za rekordom le za točko

V teksaškem dvoboju v ligi NBA v Houstonu se je Ljubljančan poigraval in pri Dallasovi zmagi s 112:106 nasul kar 50 točk. Goran Dragić dosegel devet točk.
Ko je bilo treba, je stvari v svoje roke vzel Luka Dončić in Dallas popeljal do 17. zmage v sezoni. FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports
Ko je bilo treba, je stvari v svoje roke vzel Luka Dončić in Dallas popeljal do 17. zmage v sezoni. FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports
G. N., STA
24. 12. 2022 | 06:35
24. 12. 2022 | 14:20
4:58

Luka Dončić je v slogu revolveraša razblinil neznanke o zmagovalcu teksaškega dvoboja v ligi NBA. V Houstonu je moral prevzeti vajeti igre v svoje roke v zadnji četrtini, v katero je šel Dallas z zaostankom 81:84. Gostitelji so z nizom napak tekmecem dovoli preobrat, za katerega pa je bil najzaslužnejši 23-letni zvezdnik iz Slovenije, ki je s trojko z devetih metrov 19 sekund pred koncem zaokrožil svoj šov v zadnjih 12 minutah, v katerih je dosegel kar 17 točk.

Tudi slavni Shaquille O'Neal je po tekmi čestital prijatelju Luki Dončiću za imenitno predstavo. FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports
Tudi slavni Shaquille O'Neal je po tekmi čestital prijatelju Luki Dončiću za imenitno predstavo. FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports

Dončić je tekmo končal s 50 točkami (met iz igre 17:31, za tri 6:12 za tri, prosti meti 10:12), v 42 minutah je zbral še 10 asistenc in 8 skokov. Le za točko je zaostal za osebnim rekordom.

»Ko si vroč, imaš občutek, da boš zadel vsak met,« je povedal Dončić. »Dončićevih 50 točk je lepo božično darilo, potem ko smo že ves teden na poti. Luka je najboljši igralec na svetu. Znova je bil neverjeten. V napadu nas je vlekel celotno tekmo,« ni skrival navdušenja nad svojim najdragocenejšim varovancem trener Jason Kidd.


Drugič zapored so bili v zadnji sekundi tekme srečnejši od tekmecev košarkarji Chicaga, ki so s 118:117 premagali New York. Goran Dragić pa je po tekmi premora dosegel devet točk. Vlatko Čančar ob zmagi Denverja proti Portlandu (120:107) ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Chicago je slavil s košem DeMarja DeRozana v zadnji sekundi. Zach LaVine je dosegel 33 točk za tretjo zmago v vrsti za Chicago, ki je z izkupičkom 14:18 na 11. mestu vzhodne konference. Dragić je v malo manj kot 18 minutah igre za bike dosegel devet točk, enkrat pa je asistiral. Na drugi strani je RJ Barrett za New York dosegel 44 točk.

Goran Dragić je imel pomembno vlogo pri Chicagovi zmagi proti New Yorku. FOTO: Matt Marton/Usa Today Sports
Goran Dragić je imel pomembno vlogo pri Chicagovi zmagi proti New Yorku. FOTO: Matt Marton/Usa Today Sports

Ekipe v najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v pretekli noči odigrale 11 tekem. Med njimi je bil tudi Denver, za katerega pa slovenski reprezentant Čančar ni stopil na parket. K domači zmagi s 120:107 proti Portland Trail Blazers je največ prispeval srbski center Denverja Nikola Jokić z 29 točkami in 11 asistencami. Denver je z izkupičkom 20-11 na prvem mestu zahodne konference. Naslednja tekma ga čaka v noči z nedelje na ponedeljek, ko bo doma gostil Phoenix. Chicago pa naslednja tekma čaka v noči s ponedeljka na torek, ko se bo doma pomeril s Houstonom.

Boston prehitel Milwaukee, ki je izgubil v Brooklynu, Harden asistiral v rekordnem ritmu

V pretekli noči pa je svojo 23. zmago zabeležilo vodilno moštvo vzhodne konference in lige Boston Celtics. S 121:109 so doma premagali Minnesoto Timberwolves. Jaylen Brown s 36 točkami in Jayson Tatum s 30 sta bila prva strelca keltov, za Minnesoto je bil najučinkovitejši Anthony Edwards s 30 točkami. S tem je Boston prehitel Milwaukee (22-10), ki je izgubil na gostovanju pri Brooklyn Nets (21-12) s 100:118. Tudi 26 točk, 13 skokov in sedem asistenc Giannisa Antetokounmpa ni bilo dovolj za zmago Milwaukeeja.


Dvajseti zmagi v sezoni sta v pretekli noči zabeležili drugo in tretje moštvo zahoda, Memphis (20-11) in New Orleans (20-12). Memphis je bil v gosteh s 125:100 boljši od Phoenixa, New Orleans pa je s 128:125 zmagal na gostovanju v Oklahomi. Poraza Oklahome ni mogel preprečiti niti Shai Gilgeous-Alexander s 44 točkami.


Med odmevnejšimi v pretekli noči pa je bila tudi zmaga Philadelphie (19-12) doma proti Los Angeles Clippers s 119:114. Za domače moštvo je Joel Embiid dosegel 44 točk. Izstopal pa je tudi dosežek Jamesa Hardna, ki je dosegel trojni dvojček – ob 20 točkah in 11 skokih pa je prispeval kar 21 asistenc. S tem je postavil svoj osebni rekord in izenačil rekord moštva za največ asistenc na eni tekmi.





Lestvico zagotavlja Sofascore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine