Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić si je za rojstni dan privoščil sanjski zaključek

Dallas je v gosteh s 107:101 premagal oslabljeni Golden State. Še deset minut pred koncem je zaostajal 19 točk. Luka Dončić je nasul 34 točk.
Luka Dončić je bil neustavljiv v zaključnih minutah gostovanja v San Francsicu in je bil tudi ključni mož Dallasovega preobrata. FOTO: Kelley L Cox/Usa Today Sports
Luka Dončić je bil neustavljiv v zaključnih minutah gostovanja v San Francsicu in je bil tudi ključni mož Dallasovega preobrata. FOTO: Kelley L Cox/Usa Today Sports
28. 2. 2022 | 05:40
28. 2. 2022 | 07:27
2:03

Košarkarji Dallasa so po imenitnem preobratu prišli do prestižne zmage v NBA, potem ko so deset minut pred koncem zaostajali s 74:93. V zadnji četrtini so močno stopili na plin in z delnim izidom 26:1 pripravili čudež. Golden State osem minut in pol ni dosegel točke. Zadnjo besedo, potem ko ni bil v peterki, ki je sprožila lov za visokim zaostankom, je imel, kdo drug kot današnji rojstnodnevni slavljenec, dopolnil je 23 let, Luka Dončić. V finišu vzel stvari v svoje roke: v zadnjih dveh minutah in pol je dosegel devet točk, izsilil je tri osebne napake v zadnjih 22 sekundah in zadel pet od šestih prostih metov. Skupaj je nasul 34 točk in prekosil tudi domačega ostrostrelca Stephena Curryja, ki je dosegel 27 točk.

Dončič je bil sicer kar precej oddaljen od trojnega dvojčka, saj je ob enajstih skokih zbral zanj nenavadno malo dve asistenci. Teksašanom so šle na roke tudi težave v domačem moštvu, Klay Thompson je zbolel, Andre Iguodala in Draymond Green sta poškodovana.

Dallas bo po prostem večeru gostoval v Los Angelesu pri LA Lakers.

Vodilni Phoenix še čaka na 50. zmago v sezoni. V derbiju je proti Utahu izgubil v Salt Lake Cityju s 114:118. Donovan Mitchell je za zmagovalce dosegel 26 točk, Rudy Gobert pa je 16 točkam pripisal 14 skokov. Najboljši tsrelec Phoenixa Devin Booker je dosegel 30 točk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine