Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić še tretjič letos košarkar tedna v zahodni konferenci

Z novim izborom se je v tej sezoni postavil ob bok vodilnima Nikoli Jokiću in Giannisu Antetokounmpu.
Luka Dončić ima dovolj razlogov za zadovoljstvo. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Luka Dončić ima dovolj razlogov za zadovoljstvo. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
26. 4. 2021 | 22:46
26. 4. 2021 | 23:10
1:46
Tri zmage Dallasa z odličnim individualnim učinkom so Luki Dončiću še tretjič v sezoni prinesle priznanje za najboljšega košarkarja tedna v zahodni konferenci lige NBA. Slovenski zvezdnik je po mnenju večine prevladoval v obdobju med 19. in 25. aprilom, med katerim je njegovo moštvo dvakrat ugnalo lanske prvake LA Lakers in enkrat Detroit, v vzhodni konferenci pa je bil najbolj prepričljiv Bradley Beal iz Washingtona, ki je ob štirih zmagal dosegal 31,3 točke, 5,8 skoka in 3 asistence.

Dončić se je minuli teden izkazal s povprečjem 26 točk, 9 skokov, 10 asistenc in 1,7 ukradene žoge na tekmo. Najpomembnejše pa je seveda, da se je Dallas povzpel na šesto mesto med zahodnimi ekipami, torej na izhodišče, ki mu obeta neposredno uvrstitev v letošnjo končnico. Moštva med 7. in 10. mestom čakajo dodatne kvalifikacije.



Ljubljančan je bil v tej sezoni izbran za košarkarja tedna tudi med 4. in 10. januarjem ter med 29. marcem in 3. aprilom, kar je v tem času uspelo le Nikoli Jokiću iz Denverja in Giannisu Antetokounmpu iz Milwaukeeja. Če bo do konca prvenstva še enkrat prevzel tedenski primat, bo izenačil Dallasov klubski rekord, ki ga je v sezoni 2009/10 dosegel legendarni Dirk Nowitzki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine