Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Luka Dončić kar 0,99 točke na minuto, Goran Dragić 0,54

Dallasov as je kot prvi po Wiltu Chamberlainu pred 60 leti dosegel več kot 30 točk v prvih sedmih nastopih v sezoni lige NBA.
Luka Dončić je dobil tudi bitko s Fincem Laurijem Markkanenom (levo). FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Luka Dončić je dobil tudi bitko s Fincem Laurijem Markkanenom (levo). FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
3. 11. 2022 | 15:21
3. 11. 2022 | 15:29
5:20

V nadaljevanju preberite:

Napovedi pred začetkom 77. sezone v ligi NBA so bile neusmiljene do košarkarjev Utaha, zaradi popolne prenove moštva so jih ameriški analitiki uvrščali povsem na dno. Toda gostovanje v Dallasu so pričakali z drugo najboljšo bero v zahodni konferenci (6:2), ob kateri se je zamislil tudi Luka Dončić in se lotil dela. Dosegel je 33 točk, dodal pa še 11 asistenc in 5 skokov, a si s soigralci oddahnil šele ob izteku igralnega časa in zmagi s 103:100. Tekmeci iz Salt Lake Cityja so namreč zgrešili met, s katerim bi lahko izsilili podaljšek.

Tesne končnice so očitno postale sodobna resničnost teksaške zasedbe. Ob vseh sedmih priložnostih v novi sezoni je Dončić dosegel več kot 30 točk, kar je zgodovinski dosežek. Kako je prvenstvo 1962/63 začel legendarni Wilt Chamberlain? Kdo vse je še pred Dončićem na večni lestvici in kdo je že za njim? Kaj je za Ljubljančana ključni cilj na tekmi? Katero mesto zdaj zaseda na lestvici najboljših strelcev? Kako je Goran Dragić priskočil na pomoč glavnim zvezdnikom Chicaga?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine