Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić izključen ob porazu proti Minnesoti

Dvoboj je bolje začel Dallas, ki je po prvi četrtini vodil za devet točk. Končni rezultat je bil 106:116 za Minnesota Timberwolves.
Luka Dončić ob igralcu Minnesota Timberwolves Anthonyju Edwardsu. Dončić je prejel dve tehnični napaki, s čimer si je prislužil izključitev. FOTO: Matt Krohn/USA Today Sports
Luka Dončić ob igralcu Minnesota Timberwolves Anthonyju Edwardsu. Dončić je prejel dve tehnični napaki, s čimer si je prislužil izključitev. FOTO: Matt Krohn/USA Today Sports
Š. R., STA
20. 12. 2022 | 07:21
20. 12. 2022 | 11:18
4:15

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil ponoči v severnoameriški ligi NBA v dresu Dallas Mavericks izključen ob porazu s 106:116 proti Minnesota Timberwolves. Triindvajsetletni Ljubljančan je pred tem v 28 minutah na gostujočem parketu dosegel 19 točk ob šestih skokih in sedmih podajah.

Izključen je bil tudi trener Dallasa Jason Kidd, ki je želel ob koncu tretje četrtine zaščititi slovenskega zvezdnika. Ta se je pred tem pritoževal nad sodniško odločitvijo, nato pa v hipu prejel dve tehnični napaki, s čimer si je prislužil izključitev.

S tem težav ekipe iz Teksasa še ni bilo konec, saj se je kasneje poškodoval tudi Dorian Finney-Smith, začutil je namreč bolečino v preponi. Za zdaj še ni jasno, kako dolgo bo moral 29-letnik počivati.

Dvoboj je sicer bolje začel Dallas, ki je po prvi četrtini vodil za devet točk, nato pa se je v drugi vse ustavilo. Volkovi so bili v tem delu igre uspešnejši s 36:14, obenem pa so dobro ustavljali Dončića, ki je iz igre pred izključitvijo zadel le pet od 17 metov, od tega tri od osmih za tri točke.

Ob Jadenu McDanielsu. FOTO: David Berding/Getty Images via AFP
Ob Jadenu McDanielsu. FOTO: David Berding/Getty Images via AFP

Tudi v tretji četrtini je Minnesota prevladovala, povišala prednost na 20 točk, ob odhodu prvega zvezdnika teličkov s parketa pa je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma.

Najboljši strelec Dallasa je bil na koncu Spencer Dinwiddie z 20 točkami, Davis Bertans je zadel šest trojk in dvoboj končal z 18 točkami. Pri domačih sta po 27 točk dosegla Anthony Edwards (13 skokov, devet asistenc) in Naz Reid (13 skokov).

Minnesota ima po današnji zmagi boljše razmerje zmag in porazov (16-15) in je napredovala na osmo mesto zahodne konference, Dallas (15-16) pa je zdrsnil na deseto.

Tekmeca se bosta v isti dvorani znova srečala v noči s srede na četrtek.

Milwaukee v dvoboju večera boljši od New Orleansa

Na vzhodu so na vrhu Milwaukee Bucks (22-8). Ti so na krilih Giannisa Antetokounmpa premagali New Orleans Pelicans (18-12) s 128:119. Grški zvezdnik je dvoboj končal z 42 točkami in desetimi skoki, Brook Lopez se je ustavil pri 30 točkah. Za domače pelikane je Jonas Valančiunas dosegel 37 točk ob 18 skokih.

Tretje mesto na vzhodu zasedajo Cleveland Cavaliers (21-11). Ti so zanesljivo ugnali Utah Jazz s 122:99. Derbi kamerunskih košarkarjev so s 104:101 po podaljšku proti Toronto Raptors (13-18) dobili Philadelphia 76ers (17-12). Pri zmagovalcih je Joel Embiid dosegel 28 točk ob 11 skokih, za poražence pa njegov rojak Pascal Siakam 38 točk, 15 skokov in 6 asistenc v kar 48 minutah na parketu.


Phoenix Suns (19-12) so na zahodu napredovali na tretje mesto, potem ko so s 130:104 ugnali Los Angeles Lakers (13-17). Pri jezernikih sta poleg dlje časa odsotnega Anthonyja Davisa manjkala tako LeBron James kot Russell Westbrook.

Shai Gilgeous-Alexander (35 točk) pa je ob pisku sirene zagotovil zmago Oklahoma City Thunder (13-18) proti Portland Trai Blazers (17-14) s 123:121. V noči na sredo bosta igrali ekipi preostalih Slovencev v NBA. Goran Dragić bo s Chicago Bulls gostoval pri nekdanji ekipi Miami Heat, medtem ko bo Vlatko Čančar z Denver Nuggets na derbiju vrha zahodne konference gostil Memphis Grizzlies.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine