Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ljubljančani po novi zmagi ob bok Crveni zvezdi in Partizanu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ligi Aba neporaženi že natančno dva meseca.
Yogi Ferrell igra vse bolje v majici Cedevite Olimpije. FOTO: Mega
Yogi Ferrell igra vse bolje v majici Cedevite Olimpije. FOTO: Mega
Š. R., STA
6. 1. 2023 | 12:00
6. 1. 2023 | 17:33
2:51

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ligi Aba neporaženi že natančno dva meseca. V 14. kolu so v gosteh po hudem boju premagali Borac s 76:74. To je bila njihova osma zaporedna zmaga in enajsta skupno, ki jih uvršča v vrh tekmovanja. Ljubljančani so 2023 začeli z dvema zmagama; v ponedeljek so premagali Mego, danes pa težje od pričakovanj še drugič v sezoni Borac iz Čačka, ki se v spodnjem delu razpredelnice bori za obstanek.

Vnovič je izstopal Yogi Ferrell

Izbranci trenerja Jurice Golemca niso navdušili, so pa bili v zaključku tekme dovolj zbrani, hkrati pa so imeli v zadnji sekundi še precej sreče, da trojka Save Lešića ni šla skozi obroč. Ključni korak k zmagi so naredili pet minut pred koncem tekme, ko so z delnim izidom 11:1 prišli do prednosti 75:68. Domači so se v zadnji minuti sicer približali na 75:74, vendar jim je za četrto zmago zmanjkalo natančnosti.

Amar Alibegović FOTO: Cedevita Olimpija
Amar Alibegović FOTO: Cedevita Olimpija

Yogi Ferrell je bil z 19 točkami (11 v drugem polčasu) prvi strelec tekme (trojke 3:9, 7 podaj). Dvanajst jih je dodal Josh Adams (met iz igre 5:11), deset pa Amar Alibegović (11 skokov). Ljubljančani bodo 14. januarja gostili Split, 23. januarja pa jih čaka gostovanje pri Crveni zvezdi. V evropskem pokalu bodo 11. januarja igrali v Turčiji proti Bursasporju, 18. januarja pa jih Stožicah čaka romunska ekipa iz Cluja.

Lestvico zagotavlja SofaScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine