Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ligo ABA si želijo nadaljevati in končati na igrišču

Na videokonferenci analizirali zdajšnji položaj po izbruhu novega koronavirusa.
Kdaj bodo lahko košarkarji Kopra Primorske in Cedevite Olimpije spet stopili na parket? Uroš Hočevar
Kdaj bodo lahko košarkarji Kopra Primorske in Cedevite Olimpije spet stopili na parket? Uroš Hočevar
M. Š., STA
22. 4. 2020 | 18:12
22. 4. 2020 | 18:45
1:26
Ljubljana – Na današnji videokonferenci članov košarkarske lige ABA so odgovorni prišli do zaključka, da bi sezono končali na igrišču. Kakor so navedli v sporočilu za javnost, so sodelujoči na sestanku analizirali zdajšnji položaj po izbruhu novega koronavirusa, toda kakšnih drastičnih odločitev niso predlagali, saj tega razmere še ne dovoljujejo.

»V izredno konstruktivnem ozračju so se klubi ob upoštevanju vseh relevantnih faktorjev strinjali, da je potrebno najti možnost, po kateri bi se sezona – ko bodo to seveda dovoljevale razmere – nadaljevala in končala na igrišču. A bo potrebno upoštevati vse ocene zdravstvenih in državnih organov,« so sporočili iz regionalne lige.

Kot so dodali, si želijo prvenstvo končati po prvotnem in že obstoječem formatu. Če to ne bo mogoče, bodo analizirali vse morebitne predloge za modifikacijo tekmovanja in jih na skupščini sprejeli ali zavrgli. Še naprej bodo spremljali položaj, vsi pa so se strinjali, da mora biti zdravje na prvem mestu in da morajo klubi aktivno nadaljevati boj z boleznijo covid-19.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine