Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Legendarni zvezdnik lige NBA je milijarder z ogromnim srcem

Po mnenju večine najboljši košarkar vseh časov je ob svojem okroglem jubileju podaril rekordno visok znesek fundaciji za pomoč hudo bolnim otrokom.
Michael Jordan uživa tudi s svojim moštvom na dirkah Nascar. FOTO: Peter Casey/USA Today Sports
Michael Jordan uživa tudi s svojim moštvom na dirkah Nascar. FOTO: Peter Casey/USA Today Sports
17. 2. 2023 | 05:00
4:25

V nadaljevanju preberite:

Čeprav od njegovega zadnjega (šestega) naslova prvaka lige NBA v dresu Chicaga mineva že 25 let, Michael Jordan ostaja v očeh večine ljubiteljev športa najboljši košarkar vseh časov. Ne le to: če so bile v njegovih časih plače v elitni ligi smešno nizke v primerjavi z zdajšnjimi, po koncu kariere zasluži veliko več kot LeBron James ali Stephen Curry. Ob današnjem 60. rojstnem dnevu je zato ostal zvest svoji človekoljubni drži.

Življenje Michaela Jordana so vedno prepletale rekordne številke na igrišču in v poslu. Toda samo blagovna znamka Jordan mu je samo lani (tudi po zaslugi Luke Dončića) prinesla veliko več denarja, kot ga je zaslužil z igranjem košarke. Razvpite hollywoodske zvezde so o vzponu Nikove tržne posnele igrani film Air, ki bo kmalu dočakal premiero. Jordan živi razkošno, a veliko namenja denarja tudi tistim, ki ga najbolj potrebujejo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine