Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Ko ne steče met za tri točke, lahko Dončić čara tudi v raketi

Dallas je s prepričljivo zmago na peti tekmi povedel v seriji s 3:2 in ima 84 odstotkov možnosti, da napreduje. A serija še zdaleč ni odločena.
Dončić in Irving si izmenjujeta dominantno vlogo na tekmah končnice, tokrat je bil v ospredju Ljubljančan. Foto Kirby Lee/Reuters
Dončić in Irving si izmenjujeta dominantno vlogo na tekmah končnice, tokrat je bil v ospredju Ljubljančan. Foto Kirby Lee/Reuters
2. 5. 2024 | 16:15
2. 5. 2024 | 17:12
5:45

V nadaljevanju preberite:

Trda obramba je bila ključ do uspeha Dallasa v zadnjem mesecu rednega dela sezone, ko so postali najbolj vroča ekipa v ligi NBA. Na začetku končnice v načeti ekipi energija v obrambi ni bila na enaki ravni, na peti tekmi pa so znova zaklenili pot do obroča in odpihnili LA Clippers s 123:93. Luka Dončić še ni odpravil zdravstvenih težav, a je izgledal mnogo bolje kot v nedeljo, s 35 točkami je povedel moštvo do morda ključne zmage v seriji. »Ničesar še nismo naredili, zdaj moramo dobiti še eno od naslednjih dveh tekem. Tako moramo igrati tudi v Dallasu,« opozarja slovenski zvezdnik.

V dvoboju izenačenih ekip večinoma odloča, kdo ima boljši strelski večer. Na prvi in četrti tekmi v seriji so bili LA Clippers odlični pri metu za tri točke, ob zmagi za izenačenje na 2:2 v seriji so zadeli kar 18 trojk iz 29 poskusov, pa je bil Dallas vseeno v igri za zmago do zadnje minute. V domači dvorani se je met ustavil tako zvezdnikoma Paulu Georgeu in Jamesu Hardnu kot njunim soigralcem, skupno je LA metal za tri le 9/35 (Dallas 14/39) in že ob začetku zadnje četrtine je bila tekma ob vodstvu Dallasa za 20 odločena.

Jason Kidd opozarja, da ima veliko zaslug za slabši met domačinov tudi obramba Dallasa: »Ko imamo Kleberja, Livelyja in Gafforda pod košem, se morajo nasprotniki zelo potruditi, da dosegajo koše v raketi. In takrat lažje branimo tudi met za tri točke, predvsem pa smo omejili njihove skoke v napadu.« Prav Kleber je bil tokrat ključna figura, v drugi in tretji četrtini je zadel pet trojk iz levega in desnega kota igrišča, prednost Teksašanov je narasla in Clippers do konca niso več ujeli priključka.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine