Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Jeleni po sušnih petdesetih letih do svoje druge lovorike v ligi NBA

Milwaukee Bucks so v finalni seriji s 4:2 v zmagah premagali Phoenix Suns, na zadnji tekmi je blestel grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo je bil veliki junak zadnje tekme. FOTO: Jonathan Daniel/AFP
Giannis Antetokounmpo je bil veliki junak zadnje tekme. FOTO: Jonathan Daniel/AFP
M. Š., STA
21. 7. 2021 | 06:22
21. 7. 2021 | 07:55
2:34
Košarkarji moštva Milwaukee Bucks se drugič v svoji klubski zgodovini osvojili lovoriko v ligi NBA. Na šesti finalni tekmi so na domačem parketu s 105:98 premagali igralce kluba Phoenix Suns in finalno serijo dobili s 4:2 v zmagah. Jeleni so bili prvič prvaki leta 1971.

Zasedba iz Milwaukeeja je v finalni seriji izgubila uvodni tekmi, nato pa nanizala štiri zmage zapovrstjo. Na šesti tekmi je bil veliki junak domače zasedbe grški orjak Giannis Antetokounmpo, ki je tekmecem nasul kar 50 točk, pobral 14 žog pod obema obročema in prispeval še pet blokad. Po šesti tekmi je prejel tudi laskavo priznanje Billa Russlla za najboljšega igralca v finalni seriji.

»Zahvaljujem se Milwaukeeju, ki je vseskozi verjel vame. Zahvaljujem se soigralcem, ker so na sleherni tekmi garali skupaj z menoj. Hvaležen sem, da mi je uspelo osvojiti ligo NBA,« je po končnem zmagoslavju dejal 26-letni Antetokounmpo, nad katerim domači trener Mike Budenholzer ni skoparil s pohvalami: »Giannis je posebno človeško bitje, gre za pravega vodjo na igrišču. Od njega sem se veliko naučil.« Ob tem je še pristavil, da so vsi njegovi varovanci zanj vsak dan prvaki.

Sonca tokrat niso imela pravega protiorožja za Giannisa Antetokounmpa. FOTO: Mark J. Rebilas/Usa Today Sports
Sonca tokrat niso imela pravega protiorožja za Giannisa Antetokounmpa. FOTO: Mark J. Rebilas/Usa Today Sports


V domači zasedbi je bil drugi najbolj učinkovit igralec Khris Middleton (17), pri poražencih finalne serije iz Arizone pa sta največ točk dosegla Chris Paul (26) in Devin Booker (19).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine