Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Jaka Blažič tik pred sanjskim prestopom v Barcelono

Dosedanjemu košarkarju Andorre sta za skorajšnjo selitev v Katalonijo že čestitala Goran Dragić in Boštjan Nachbar.
Jaka Blažič bo kariero očitno nadaljeval pri veliki Barceloni. FOTO: Roman Šipić/Delo
Jaka Blažič bo kariero očitno nadaljeval pri veliki Barceloni. FOTO: Roman Šipić/Delo
J. P.
6. 8. 2018 | 14:12
6. 8. 2018 | 14:34
2:14
Ljubljana – »Čestitke in srečno v novem klubu,« je čivknil Goran Dragić, Boštjan Nachbar pa podobno: »Čestitke, srečno v Barceloni.« Oba košarkarska asa sta se odzvala na skorajšnji sanjski prestop slovenskega reprezentanta Jake Blažiča, ki je tik pred selitvijo iz španskega prvoligaša Morabanca Andorre, ki mu je bil zvest zadnje leto, k veliki Barceloni. Klub sicer angažmaja 28-letnega in 196 centimetrov visokega gorenjskega krilnega igralca doslej še ni uradno potrdil.


Pešićeva želja


Dolgo je dišalo po tem, da si bo Blažič novega delodajalca našel na Kanarskih otokih, pri moštvu Iberostar Tenerife, plošča pa se je obrnila, ko se je pet pred dvanajsto v igro vmešal Barcelonin srbski trener Svetislav Pešić, ki je želel slovenskega reprezentanta, nekdanjega člana Triglava, Slovana, Olimpije, Crvene zvezde in Baskonie, v svojih vrstah. Lanski evropski prvak bo četrti Slovenec, ki bo oblekel majico katalonskega giganta – po Nachbarju, Jaki Lakoviču in Erazmu Lorbku.


Odlična zadnja sezona


V minuli kubski sezoni, tretji med špansko elito, je Blažič močno opozoril nase s povprečjem 13,6 točke in 4,3 skoka na tekmo v ligaškem tekmovanju, v evropskem pokalu je bil še odtenek uspešnejši. V novi sezoni bo nastopal še stopničko višje, v evroligi, zaradi česar ne bo mogel pomagati v reprezentančnih akcijah, se bo pa v »clasicu« udaril z rojakom Klemnom Prepeličem, ki bo po odhodu Luke Dončića in Anthonyja Randolpha poskrbel, da bo imel madridski Real še naprej tudi slovenski pridih.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine