Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Jaka Blažič je bil vesel dobre igre in oddolžitve za poraz v Trentu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v svojem osmem nastopu v evropskem pokalu vodili že s 33 točkami prednosti.
Kendrick Perry (z žogo) je bil vnovič motor stožiške zasedbe. FOTO: Cedevita Olimpija
Kendrick Perry (z žogo) je bil vnovič motor stožiške zasedbe. FOTO: Cedevita Olimpija
8. 12. 2020 | 17:53
8. 12. 2020 | 20:21
4:23
Ljubljana – Na oktobrskem gostovanju v Trentu so košarkarji Cedevite Olimpije komajda prilezli prek meje 50 točk, saj s kombinatoriko niso našli odgovorov za odlično obrambo italijanskega moštva, za tri točke pa so metali poraznih 3:27. V sinočnji revanši je bilo vse drugače. Ljubljančani so že v 23 minutah zbrali 52 točk, krepko prekosili tekmece pri vseh prvinah in si z visoko zmago s 87:65, ki bi lahko bila po vodstvu s 33 točkami razlike še višja, bržčas zagotovili napredovanje v drugi krog evropskega pokala.

K razpletu je prispevalo svoje tudi dejstvo, da si je Trento priigral mesto v top 16 že pred prihodom v Slovenijo in da je nastopil brez dveh članov njegove udarne peterke, branilca Jeremyja Morgana in krilnega centra Luka Maya. Njegova obramba je bila precej manj čvrsta kot pred poldrugim mesecem, napad pa je imel premalo razpoloženih strelcev. Vprašanje pa je, ali bi se lahko v drugačnih okoliščinah bolje kosal z vse boljšo Cedevito Olimpijo, ki je po zadržani igri v uvodni četrtini neustavljivo stopnjevala ritem. Drugo četrtino je dobila s 24:14, tretjo kar s 26:9 in popustila šele v 35. minuti pri prednosti 81:48.
 

Kar 66-odstotni za dve točki


Igro Ljubljančanov so vnovič nosili Jaka Blažič, Kendrick Perry, Jarrod Jones, Rion Brown in Edo Murić, ki so si enakomerno porazdelili napadalni učinek ter ob pomoči soigralcev vešče iskali poti do tekmečevega obroča. Pri trojkah sicer niso bili tako natančni, kot so si želeli (9:29; Brown 3:6, Murić 2:3, Jones 2:6), zato pa so bili izjemno učinkoviti pri metih za dve točki. Izkoristili so jih kar 66 odstotkov (Perry 6:6, Blažič 5:9), Trento, denimo, le 34 odstotkov.

»Pomembna zmaga. Teoretično si sicer še nismo zagotovili napredovanja, a smo zelo blizu, veseli pa nas tudi dobra igra. Pričakovali smo velika dela proti kakovostnemu moštvu, zato smo še toliko bolj zadovoljni,« je poudaril Jaka Blažič.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine