Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Irving popeljal Dallas do zmage, Milwaukee še brez Dragića

Luka Dončić je k zmagi Dallas Mavericks nad oslabljenimi Utah Jazz s 120:116 dodal 29 točk in deset skokov.
Luka Dončić in Kyrie Irving. FOTO: Tom Pennington/AFP
Luka Dončić in Kyrie Irving. FOTO: Tom Pennington/AFP
STA
8. 3. 2023 | 07:15
8. 3. 2023 | 09:20
6:11

Kyrie Irving je v severnoameriški košarkarski ligi NBA zadel odločilno trojko ter 17 od svojih skupno 33 točk v zadnji četrtini, Luka Dončić pa je k zmagi Dallas Mavericks nad oslabljenimi Utah Jazz s 120:116 dodal 29 točk in deset skokov. Spet so zmagali tudi Milwaukee Bucks, tokrat še brez Gorana Dragića, ki se je ekipi pridružil pred dnevi.

Dallas (34-32) je dan začel na sedmem mestu v zahodni konferenci, večer pa končal na petem mestu zahoda in izboljšal izkupiček na 3-5 na tekmah, na katerih sta skupaj zaigrala oba zvezdnika Irving in Dončić.

»Preprosto obožujem izziv,« je dejal Irving o svoji izjemni igri v zadnji četrtini. »Rad opazujem, kje imajo fantje noge, kje so mentalno, spremljam, koliko ekip se drži svojega načrta igre.«

»Obožuje ta trenutek,« je dejal trener Dallasa Jason Kidd o Irvingu, ki je v Dallas prišel 6. februarja iz Brooklyn Nets. »Rad zmaguje. Rad pomaga svoji ekipi do zmage.«

Tim Hardaway ml. je k zmagi prispeval 24 točk. Prvi strelec gostov je bil Lauri Markkanen s 33 točkami, Talen Horton-Tucker je dodal 21 točk.

»Preprosto obožujem izziv,« je dejal Irving o svoji izjemni igri v zadnji četrtini. »Rad opazujem, kje imajo fantje noge, kje so mentalno, spremljam, koliko ekip se drži svojega načrta igre.« FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
»Preprosto obožujem izziv,« je dejal Irving o svoji izjemni igri v zadnji četrtini. »Rad opazujem, kje imajo fantje noge, kje so mentalno, spremljam, koliko ekip se drži svojega načrta igre.« FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Jazzerji so izgubili še četrtič zaporedoma in prvič v sezoni padli pod 50-odstotni izplen. Igrali so brez dveh zvezdnikov, branilca Jordana Clarksona (zvin prsta) in centra Walkerja Kesslerja (bolezen).

Naslednja tekma Dallas čaka v četrtek, ko bo gostoval pri New Orleans Pelicans.

Milwaukee Bucks pa so brez poškodovanega prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa slavili novo zmago. Tokrat so s 134:123 premagali Orlando Magic ter potrdili prvo mesto v vzhodni konferenci. Zdaj imajo pred Boston Celtics dve tekmi in pol naskoka.

Tokrat so blesteli Brook Lopez, Khris Middleton in Jevon Carter. Lopez je tekmo končal s 26 točkami, Middleton in Carter pa sta za Milwaukee dosegla po 24 točk.

Bobby Portis, Jae Crowder in Joe Ingles so prav tako končali z dvomestnim številom za Bucks, ki so slavili še deveto zaporedno zmago v gosteh.

Dragić se tudi tokrat še ni pridružil novi sredini na tekmi, vendar si je dvoboj v družbi poškodovanega Antetokounmpa ogledal s klopi. Naslednja Milwaukee čaka v petek, ko bo doma gostil Brooklyn Nets.

Los Angeles Lakers so med polčasom domače tekme proti Memphis Grizzlies (122:103) upokojili dres s številko 16, ki ga je nosil dvakratni prvak in šestkratni udeleženec tekme zvezd All-Star, Španec Pau Gasol.

Gasol, ki se je od lige NBA poslovil po sezoni 2018/19, je sedem od svojih 18 sezon preživel pri jezernikih, kamor je prišel prav od grizlijev.

Katalonec, visok 2,15 metra, je bil leta 2002 imenovan tudi za novinca leta, prvič pa se je uvrstil v ekipo All-Star leta 2006, potem ko je v povprečju dosegal 20,4 točke, 8,9 skoka in 4,6 podaje na tekmo.

»Mislim, da sem naredil vse, kar sem lahko, da sem to resnično sprejel in užival, toda današnji večer res presega vse moje sanje ali pričakovanja,« je dejal Gasol. »Očitno je, da Kobe (Bryant, tragično preminuli zvezdnik LA Lakers, op. STA) tam zgoraj samo doda nekaj pomembnega, močnega, žalostnega, veselega, bolečega in radostnega. Neprestano se moram opominjati, da je to praznovanje. Super je. Čudovito je.«

Gasol je bil tudi izjemno odlikovan mednarodni košarkar, saj je na olimpijskih igrah leta 2004 dosegel največ točk, preden je Španijo leta 2006 popeljal do prvega svetovnega naslova, kjer je bil tudi najkoristnejši igralec (MVP) turnirja. Je tudi najboljši strelec v zgodovini evropskih prvenstev; zbral je 1183 točk na 58 tekmah s povprečjem 20,4.

New York Knicks so po devetih zaporednih zmagah tokrat v domačem Madison Square Gardnu s 105:112 izgubili proti Charlotte Hornets. Ko se je že zdelo, da sršeni drvijo proti 47. porazu v sezoni, ko so kratkohlačniki v začetku drugega polčasa povedli za 16 točk, so se gostje vrnili med žive in s 37 točkami v zadnji četrtini prišli do zmage.

Kelly Oubre ml. je za goste dosegel 27 točk, Terry Rozier 25 in Gordon Hayward 23.

V Minneapolisu so Philadelphia 76ers prišli do tretje zaporedne zmage, potem ko so s 117:94 ugnali domače Timberwolves. Joel Embiid je dosegel 39 točk. James Harden je tokrat počival, zato pa je Tyrese Maxey k zmagi dodal 27 točk.

»Vseeno mi je, na kakšen način nam uspe, preprosto hočem zmago. Vsakič. Ne glede na to, kdo nam stoji na drugi strani igrišča. Četudi smo danes igrali brez Jamesa (Hardna, op. STA), smo se dogovorili, da bomo enako agresivni kot sicer, in vknjižili zmago. Danes smo res dobro igrali tako v napadu kot obrambi,« je dejal Embiid po tekmi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine