Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Goran Dragić uspešno nazaj: Ko ga gledaš, deluje kot v video igri

Slovenski košarkar Goran Dragić je igral na prvi tekmi za svoj novi klub v ligi NBA Brooklyn Nets in se takoj veselil zmage.
Goran Dragić in prvi ad Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo. FOTO: Benny Sieu/Usa Today Sports
Goran Dragić in prvi ad Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo. FOTO: Benny Sieu/Usa Today Sports
Š. R., STA
27. 2. 2022 | 07:01
27. 2. 2022 | 14:27
2:15

Slovenski košarkar Goran Dragić je igral na prvi tekmi za svoj novi klub v severnoameriški ligi NBA Brooklyn Nets in se takoj veselil velike zmage. Njegovo moštvo je namreč v gosteh s 126:123 premagalo prvake lige Milwaukee Bucks. Dragić je na parketu prebil 14:19 minute ter dosegel šest točk, tri skoke in dve podaji.

Prva tekma Ljubljančana po 13. novembru

Za Ljubljančana, ki je z mrežicami podpisal v začetku tedna, je bila to prva odigrana tekma po 13. novembru, ko je branil barve Toronto Raptors. Najboljši strelec Brooklyna je bil z 38 točkami Kyrie Irving, kar je njegov strelski rekord sezone. Seth Curry je dodal 19 točk, Andre Drummond pa 17. Z uspešnim metom za tri točke je Bruce Brown 1:38 minute pred koncem dvoboja zadel za 118:116 ter tako Nets dokončno popeljal v vodstvo. Brown je skupaj prispeval 15 točk.

»Ko gledaš Kyrieja, imaš občutek, kot da je v video igrici. Noro je, kako se premika in kako izvaja težke mete,« je igro najboljšega strelca tekme komentiral 35-letni Dragić. »Dobili smo se skupaj kot ekipa po premoru zaradi vikenda vseh zvezd. Na tablo smo zapisali določene cilje, gre za dnevni opomin na to, kaj je naš cilj, za stvari, na katere lahko vplivamo, da se bomo osredotočali na te stvari,« je po koncu dejal Irving.

Na drugi strani je Bobby Portis dosegel 30 točk in 12 skokov, medtem ko se je prvi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo ustavil pri 29 točkah in 14 skokih. Brooklyn je zmagal šele tretjič na zadnjih 16 tekmah, medtem ko je Milwaukee izgubil na četrtem od svojih zadnjih petih obračunov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine