Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dragić: Dekleta si zaslužijo podporo, podpirajo tri vogale hiše

Dva meseca pred začetkom evropskega prvenstva za košarkarice se je začela prodaja vstopnic. Navijači bodo v Stožicah videli kar 25 tekem.
Eva Lisec bo pomembno orožje Slovenije. FOTO: Fiba
Eva Lisec bo pomembno orožje Slovenije. FOTO: Fiba
Š. R., STA
15. 4. 2023 | 12:15
15. 4. 2023 | 12:23
3:01

Danes ob 12.15, dva meseca pred začetkom ženskega košarkarskega evropskega prvenstva, ki bo med 15. in 25. junijem v Ljubljani in Tel Avivu, se je začela uradna prodaja vstopnic. Šestnajst sodelujočih reprezentanc 39. izvedbe evropskega prvenstva za košarkarice je razdeljenih v štiri štiričlanske skupine.

image_alt
Nika Barič: Želela sem izraziti mnenje o zamenjavi selektorja

Dve skupini bosta potekali v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji se bodo igrale v ljubljanskih Stožicah. V Ljubljani bo odigran tudi celoten finalni del, od vseh četrtfinalnih tekem naprej. Navijači bodo tako v Stožicah videli kar 25 tekem.

Georgios Dikaioulakos je od oktobra 2021 selektor Slovenk. FOTO: KZS
Georgios Dikaioulakos je od oktobra 2021 selektor Slovenk. FOTO: KZS

Dnevni program v dvorani Stožice bo obsegal štiri tekme. Prva tekma se bo vse dni skupinskega dela začela ob 12.15 uri, druga tekma bo na sporedu ob 15. uri, tretja ob 18. uri in zadnja ob 20.45 uri. Z eno vstopnico si navijači lahko ogledajo dve tekmi, bodisi popoldanski ali večerni. Zaenkrat bodo na voljo vstopnice za skupinski del prvenstva. Cene vstopnic se, odvisno od izbrane kategorije, gibljejo med 15 in 25 evrov.

Slovenke bodo igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo, vse tekme skupinskega dela pa bodo igrale ob 18. uri.

image_alt
Slovenke pristale v skupini s Francijo, Nemčijo in Veliko Britanijo

»Vstopnice smo cenovno prilagodili z željo po čim večjem obisku vseh tekem, predvsem pa tekem slovenske reprezentance. Veseli smo, da se za paketne nakupe zanimajo tudi druge države,« je o začetku prodaje vstopnic dejal direktor prvenstva Emir Haskić.

image_alt
K vragu gre vse, kjer so selektorji »neznalci«

»Tudi dekleta si zaslužijo enako podporo kot mi fantje. Ne nazadnje v svoji odrasli dobi v večini družin podpirajo tri vogale hiše, zato jih je potrebno spodbujati in z obiskom nagraditi tudi času njihove uspešne športne kariere,« je dejal eden izmed ambasadorjev prvenstva Goran Dragić.

image_alt
Prvo zvezdnico vrgli iz reprezentance: Nika Barič brez eura

Slovenke bodo sicer na prvenstvu stare celine zaigrale četrtič zapored. Pred dvema letoma na eurobasketu v Španiji in Franciji so bile desete, naslov prvakinj pa branijo košarkarice Srbije.

Slovenke bo vodil Grk Georgios Dikaioulakos, ki je nedavno zaradi spornega zapisa iz reprezentance izločil prvo zvezdnico Niko Barić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine