Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
EP v košarki 2022

Fiba: Za incident s slovenskimi košarkarji kriv voznik avtobusa

Šofer se ni držal predpisanega razporeda voženj, nemudoma je bil razrešen s položaja.
Goran Dragić je pred hotelom v Kölnu zaman čakal na avtobusni prevoz na tekmo z Litvo. FOTO: Jure Eržen
Goran Dragić je pred hotelom v Kölnu zaman čakal na avtobusni prevoz na tekmo z Litvo. FOTO: Jure Eržen
Š. R., STA
2. 9. 2022 | 16:13
2. 9. 2022 | 17:19
1:56

Za nevsakdanji spodrsljaj, ki se je pripetil slovenskim košarkarjem pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu, ko so ostali brez prevoza do dvorane in zato morali do nje s taksiji, je kriv voznik avtobusa, je sporočila Fiba.

image_alt
Dragić po vožnji s taksijem: Bravo, organizatorji! To mora biti šala

»Organizacijski komite evropskega prvenstva se je tudi uradno opravičil slovenski ekipi za nesrečni incident z avtobusom pred tekmo 1. septembra. Šlo je za napako voznika, ki se ni držal predpisanega razporeda voženj. Ta oseba je bila nemudoma razrešena s položaja, uveden pa je dodatni nadzor, da se napaka ne bi ponovila,« je zapisal vodja oddelka za komunikacijo z javnostmi pri Mednarodni košarkarski zvezi (Fiba) Sakis Kontos.

Slovenija je na tekmo proti Litvi prišla z dvajsetminutno zamudo, zato ni bila prisotna na uradnem fotografiranju pred dvobojem, incident, ki ga je med prvimi v javnost prek družbenih omrežij poslal kapetan Slovenije Goran Dragić, pa je tako pri nas kot v drugih državah sprožil precej zgražanja.

Čeprav so slovenski košarkarji po tekmi z Litvo poudarili, da tovrstni blamaži organizatorjev še niso bili priče, je incident dan po tekmi le še spomin oziroma zanimiva izkušnja. Zagotovo je temu pripomogla tudi odlična predstava Slovenije na parketu in zmaga z 92:85. Danes je v Kölnu prost dan, jutri ob 20.30 pa Slovenijo čaka dvoboj z Madžarsko.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine