Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dwayne Wade razočaran nad svojim kipom: »Kdo je ta tip?«

Kljub temu se je čustveno zahvalil in bil nadvse hvaležen ob počastitvi floridske franšize v njegovo čast.
FOTO: Jasen Vinlove/Usa Today Sports/Reuters Con
FOTO: Jasen Vinlove/Usa Today Sports/Reuters Con
28. 10. 2024 | 11:52
28. 10. 2024 | 11:52
3:04

Dwyane Wade, trikratni prvak lige NBA, je doživelnepozaben dan, saj so mu pred domačo dvorano Kaseya Center v Miamiju postavili kip. Wade, ki je med navijači znan kot eden največjih igralcev v zgodovini Vročice iz Miamija, je postal prvi igralec v zgodovini kluba, ki je prejel to čast. Navijači pa so na novico o kipu reagirali z mešanimi občutki, saj se je pojavilo precej kritik zaradi neskladnosti njegove podobe s Wadejevim resničnim videzom.

Na prireditvi je Wade kip, ki je bil zasnovan v spomin na njegov znameniti stavek »To je moja hiša,« izrečen po zmagovitem metu proti Chicago Bulls leta 2009, sprejel z navdušenjem in vidno ganjenostjo. Po dogodku je izrazil hvaležnost ter poudaril simboličen pomen kipa. »To je nekaj čudovitega. Mislim, da je to eden najboljših kipov, ki so jih ustvarili, saj predstavlja nekaj večjega od mene. Ta trenutek presega zgolj moj obstoj,« je povedal Wade.

Kljub Wadejevim pozitivnim besedam pa so navijači hitro opazili, da kip ne odraža njegove prave podobe. Ob odstranitvi prekrivala je Wade ob pogledu na skulpturo celo v šali vprašal: »Kdo je ta tip?« Wade ni edini športnik, ki je bil nezadovoljen s svojim kipom, med drugimi je podobno reakcijo sprožil tudi kip Cristiana Ronalda. Kasneje je bil njegov kip  predelan in brez dvoma izgleda boljše, kot je na začetku.

Ustvarjalci Wadejevega kipa, ki so sicer znani po izdelavi kipov Michaela Jordana, Kobeja Bryanta in drugih športnih ikon, so pojasnili, da si pri delu prizadevajo za čim boljšo upodobitev s človeškimi rokami. »Na koncu dneva želimo opraviti najboljše možno delo,« so povedali.

Wade se je kljub temu zavedal pomembnosti trenutka in dodal, da je želel ta dogodek doživeti v vsej polnosti: »Življenje teče zelo hitro, redko imamo priložnost, da resnično občutimo trenutek. Želel sem to občutiti, želel sem si ga ogledati.«

Predsednik Miami Heat, Pat Riley, je ob tem napovedal, da bodo Wadeovo kariero počastili še z dodatnim praznovanjem na tekmi proti Detroitu, ki bo sovpadala z obletnico Wadeove prve tekme za klub. Wade ostaja neomajno zapisan v zgodovino Miami Heat kot največji igralec v zgodovini kluba. V njegovo čast je leta 2020 Miami upokojil njegovo številko 3.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine