Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić počival ob novi blamaži, Čančarju zmaga, Dragiću poraz

Dva slovenska košarkarja na vrhu obeh konferenc ob koncu rednega dela lige NBA, preračunljivi Dallas deseti najslabši med vsemi 30 moštvi.
Goran Dragić bo sedmo sezono igral v končnici lige NBA. FOTO: Stacy Revere/AFP
Goran Dragić bo sedmo sezono igral v končnici lige NBA. FOTO: Stacy Revere/AFP
9. 4. 2023 | 21:36
10. 4. 2023 | 00:29
3:17

Košarkarji Milwaukeeja so redni del sezone v ligi NBA končali z gostovanjem v Torontu. Najuspešnejša ekipa v obeh konferencah je v Kanadi izgubila s 105:121 in sezono končala z 58 zmagami in 24 porazi. Goran Dragić je pri poražencih prispeval 14 točk. Luka Dončić še drugič zapored ni igral za odpisani Dallas, ki je na domačem igrišču klonil proti San Antoniu s 117:38, Vlatko Čančar pa je dosegel 11 točk ob zmagi Denverja nad gosti iz Sacramenta s 109:95.

V Torontu sta obe moštvi igrali brez glavnih zvezdnikov zaradi počitka in poškodb. Pri gostih je nekaj večjo minutažo dobil tudi Dragić. Igral je 21 minut in ob metu iz igre 7:12 (za tri 0:2) dosegel 14 točk, zbral pa še tri skoke in eno asistenco. Najboljši pri Milwaukeeju je bil Lindell Wigginton s 17 točkami.

Čančar v začetni peterki

Dallas se je poslovil od svojih razočaranih navijačev v preračunljivem slogu, da bi izboljšal svoje izhodišče pred naborom NBA. Nastopil je brez vseh ključnih adutov (najučinkovitejši je bil Jaden Haden s 25 točkami) in po prvi četrtini zaostal s 14:42 za najskromnejšo zasedbo v zahodni konferenci, ki je pogrešala devet košarkarjev.

Tudi Vlatko Čancar (desno) je z Denverjem končal redni del sezone na prvem mestu v svoji konferenci. FOTO: Isaiah J. Downing/USA Today Sports
Tudi Vlatko Čancar (desno) je z Denverjem končal redni del sezone na prvem mestu v svoji konferenci. FOTO: Isaiah J. Downing/USA Today Sports

Slednjič je Dončićeva ekipa končala prvenstvo z bero 38:44, deseto najslabšo med vsemi 30 moštvi. Za 10. Oklahoma Cityjem, ki se je še uvrstil v dodatne kvalifikacije za končnico, je zaostala za dve zmagi ob slabšem izkupičku v medsebojnih soočenjih.

Denver (53:29) si je že prej zagotovil prvo mesto v zahodni konferenci in namenil svojim udarnim možem večer počitka. Čančar je dobil priložnost v začetni peterki, metal iz igre 2:4 (za tri 1:1) in proste mete 6:7, dodal pa še 3 skoke in 2 asistenci v 22 minutah igre. Med njegovimi soigralci je bil najučinkovitejši Bruce Brown z 21 točkami.

Na vrsti »play-in« na eno zmago

V zahodni konferenci so se neposredno uvrstili v končnico Denver, Memphis, Sacramento, Phoenix, LA Clippers in branilec naslova Golden State, v kvalifikacije so se prebili LA Lakers, Minnesota, New Orleans in Oklahoma City.

Na vzhodu so se med prvo šesterico zvrstili Milwaukee, Boston, Philadelphia, Cleveland, New Orleans in Brooklyn, medtem ko Miami, Atlanta, Toronto in Chicago od 11. do 14. t. m. čaka dodatni »play-in«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine