Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dragićev večer za čimprejšnjo pozabo (VIDEO)

Košarkarji Miamija so na gostovanju v Charlottu izgubili s 113:125, Ljubljančan je prispeval devet točk.
Goran Dragić sinoči ni bil pri metu. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters
Goran Dragić sinoči ni bil pri metu. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters
31. 10. 2018 | 06:21
31. 10. 2018 | 06:46
3:01
Charlotte – Potem ko je v predprejšnjem kolu, ob domači zmagi nad Portlandom (120:111), prebil magično mejo doseženih 10.000 točk, je slovenski košarkarski as Goran Dragić sinoči razočaral. Njegov Miami se z gostovanja v ligi NBA pri Charlottu vrača s porazom s 113:125, izkušeni 32-letni Ljubljančan pa ni bil pri metu, saj se je ustavil že pri devetih točkah (prosti meti 2:2, za dve 2:5, trojke 1:6), obenem je v 25 minutah na parketu prispeval še tri asistence in en obrambni skok.


Štiri izgubljene žoge


Bil je tudi igralec Vročice z največ – štirimi – izgubljenimi žogami, tako da bo sinočnji dvoboj skušal čim prej pozabiti. Šele drugič v sezoni je prispeval manj kot 13 točk, ob zmagi za točko nad Washingtonom jih je osem, tedaj je enako slabo (1:6) metal z razdalje. Vsi ostali člani Miamijeve prve peterke so vknjižili dvomestno število točk, ravno tako dva fanta s klopi, največ (19, od tega štiri trojke) 36-letni veteran Dwyane Wade, medtem ko je center Hassan Whiteside primaknil nov dvojni dvojček za 16 točk in 12 skokov.


Parker zablestel


Pri zmagovalcih so rezervisti dosegli kar 66 točk, izkazal se je neuničljivi Tony Parker s 24 točkami in enajstimi asistencami. Tehtnica se je domala ves dvoboj nagibala na domačo stran, gostje so vodili le enkrat – v prvi četrtini po Wadovi trojki za 18:15. Z desetimi zaporednimi točkami so Sršeni vnovič zagospodarili na parketu dvorane Spectrum Center, v kateri je bil izid nazadnje izenačen v začetku druge četrtine, pri 33:33. Z delnim izidom 17:4 je moštvo Charlotta še pred glavnim odmorom neulovljivo ušlo, ko pa je razlika tik pred koncem tretjega dela poskočila na +20, je bilo dvomov o zmagovalcu konec.


Znova šele v nedeljo


Miami je po sedmih dvobojih pri treh zmagah in štirih porazih, na kolena je moral drugič zapovrstjo, kar ga uvršča na osmo mesto razpredelnice vzhodne konference. Charlotte je s polovičnim izkupičkom po štirih zmag in porazov dve mesti višje. Zdaj Miami, ki je šestič zapovrstjo dosegel 113 točk ali več (le uvodoma na gostovanju v Orlandu je bil manj učinkovit), šele v noči na nedeljo čaka gostovanje v Atlanti, ki je nazadnje ravno tako nanizala tri poraze.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine