Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dragiću zmaga, Čančar ni bil v postavi

Prvi slovenski derbi nadaljevanja košarkarske lige NBA.
Goran Dragić je bil znova v tekmovalni akciji. FOTO: Brad Rempel/Reuters
Goran Dragić je bil znova v tekmovalni akciji. FOTO: Brad Rempel/Reuters
M. U., STA
1. 8. 2020 | 19:52
1. 8. 2020 | 22:19
2:06
Košarkarska liga NBA je ponovno zagnala kolesja v rednem delu sezone, ritem tekem se zvišuje. V Orlandu sta se merila Miami Heat Gorana Dragića in Denver Nuggets Vlatka Čančarja. Slednjega zaradi poškodbe ni bilo v postavi, Dragić pa je za zmago vročice s 125:105 prispeval 13 točk, dva skoka in pet podaj.

Odločitev o zmagovalcu je padla v drugem polčasu, ki ga je Miami dobil kar z 69:48, potem ko je po prvem polčasu zaostajal za točko.

Dragić je bil predvsem v drugem polčasu uspešen v prodorih, ki so jih visoki košarkarji Nuggets ustavljali z osebnimi napakami. Ljubljančan je zadel devet od desetih prostih metov. Na tekmi je v slabih 24 minutah prispeval še dve ukradeni žogi ter eno blokado, iz igre pa je metal 29-odstotno (2:7, 0:3 za tri).
 

Adebayo-Butler šov


Najboljša strelca Miamija sta bila Bam Adebayo in Jimmy Butler, ki sta dosegla po 22 točk, izkazal se je še Kelly Olynyk, ki je v zadnji tretjini s štirimi trojkami prispeval svoj delež k zmagi proti Denverju. Pri slednjih sta bila najbolj učinkovita Srb Nikola Jokić in Jerami Grant, ki sta se ustavila pri 19 točkah.

Denver kljub porazu ostaja na tretjem mestu zahodne konference s 43 zmagami in 23 porazi. Na vrhu zahoda so Los Angeles Lakers (50-14). Miami je z zmago izboljšal svoj izkupiček, a z 42 zmagami in 24 porazi ostajajo na četrtem mestu, zmago za tretjim Bostonom (43-22). Na vrhu vzhoda je najboljše moštvo lige Milwaukee Bucks (54-12).



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine