Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončićevih 14 točk premalo za zmago, nov rekord Curryja (VIDEO)

Luka Dončić je vnovič igral dobro, njegov Dallas pa je v domači dvorani klonil proti Utahu s 113:104.
Luka Dončić se je ustavil pri 14 točkah. FOTO: Reuters
Luka Dončić se je ustavil pri 14 točkah. FOTO: Reuters
29. 10. 2018 | 07:03
29. 10. 2018 | 08:07
3:04
Še lani so sedeži v Teksasi precej samevali čez vikende, nedelje so v Dallasu vendarle rezervirane za Kavboje, ki igrajo v ligi ameriškega nogometa NFL. Letos je precej drugače tudi zaradi Luke Dončića, ki vnovič ni razočaral, čeprav ga je met nekoliko pustil na cedilu. 

Utah Jazz so v Teksas prišli kot favoriti in ta status tudi upravičili z zmago s 113:104, to je bila njihova četrta zmaga sezone, za Dallas pa že četrti poraz. Po odsotnosti se je pri Teličkih vrnil Dennis Smith Jr., ki je prevzel organizacijo igre, Dončić pa je tako videl manj žoge, kot jo je na prejšnjem srečanju.



V 36 minutah na parketu je dosegel 14 točk, šest skokov in pet asistenc. Zadel je dve trojki iz šestih poizkusov, skupno je iz igre metal 5/13, v statistiko pa je vpisal še eno ukradeno žogo. Pri Dallasu je blestel Smith Jr., ki je izenačil rekord kariere s 27 točkami, odličen je bil tudi DeAndre Jordan, ki je 12 točkam dodal kar 19 skokov, le asistenca pa mu je zmanjkala do trojnega dvojčka. Utah je točke enakomerno razporedil med celo prvo peterko, največ (20) jih je dosegel Donovan Mitchell. 
 

Curry postavil nov rekord 


Golden State Warriors so prevladovali večino tekme proti Brooklynu, nato pa so se Nets razigrali v zadnji četrtini, stekel jim je met za tri točke in tekma je naenkrat postala zelo napeta. Rešitelj prvakov je bil spet Stephen Curry, ki je zadel sedem trojk, dosegel je 35 točk in zagotovil, da je Golden State v žep pospravil zmago s 120:114. Curry je na vseh sedmih letošnjih tekmah dosegel vsaj pet trojk in tako popravil rekord Georgea McClouda iz sezone 1995-96, ko mu je to uspelo na šestih zaporednih srečanjih. 


 

Prva zmaga Oklahome


Košarkarji Oklahome so na peti tekmi vendarle prišli do prve zmage v novi sezoni. Russell Westbrook je bil pri metu tokrat precej bolj natančen, dosegel je 23 točk, devet skokov in sedem asistenc, odličen je bil tudi Paul George, ki je ob enakem številu doseženih točk odlično odigral tudi v obrambi, Oklahoma pa je premagala Phoenix s 117:110. 



Los Angeles Clippers na začetku sezone ostajajo v izvrstni strelski formi, tokrat so s kar 136:104 odpravili razglašeni Washington. Strelsko ni zelo izstopal nihče, Tobias Harris je dosegel 22 točk in 11 skokov, je pa kar devet košarkarjev v ekipi doseglo dvomestno število točk. 
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine