Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Cleveland odpustil Tyronna Lueja

Košarkarji Clevelanda so na začetku sezone nanizali šest porazov, zato se je moral posloviti trener Lue. 
Poraz proti Indiani je bil kaplja čez rob in Lue se je moral posloviti od Clevelanda. FOTO: Reuters
Poraz proti Indiani je bil kaplja čez rob in Lue se je moral posloviti od Clevelanda. FOTO: Reuters
N. Gr.
28. 10. 2018 | 17:03
28. 10. 2018 | 17:58
1:41
Nova sezona lige NBA je že prinesla prvo trenersko žrtev, ki niti ni tako nepričakovana. Cleveland se je po odhodu LeBrona Jamesa v Los Angeles znašel v nezavidljivem položaju, z nekonkurenčno ekipo v mestu, ki se je v minulem desetletju navadilo na velike uspehe. 

Letošnja sezona se je začela pričakovano, veterani v dresu Konjenikov ne zmorejo slediti hitremu tempu novodobne lige NBA, na začetku sezone so nanizali šest porazov in so še brez zmage, zato je ekipa danes odpustila trenerja Tyronna Lueja, ki je Cleveland popeljal do treh zaporednih final in naslova prvaka leta 2016.
 

Zdaj v lov na izkušnje in dobro izhodišče 


V ozadju naj bi bila tudi nesoglasja z generalnim menedžerjem ekipe Kobyjem Altmanom, ki si je želel, da veterana Kyle Korver in JR Smith ne bi več igrala, več časa pa bi na parketu dobili mladi igralci. Lue se ni strinjal in zato je moral oditi iz Clevelanda, ki se bo zdaj po napovedih osredotočil na "tankanje", torej lovljenje čim boljšega izhodišča za nabor naslednje leto. In to kljub temu, da se je aktualna sezona šele dobro začela. 

Do nadaljnega bo ekipo vodil Larry Drew, ki je ekipo že vodil na devetih tekmah v lanski sezoni, ko je imel Lue zdravstvene težave, po napovedih iz Clevelanda pa naj bi imel Drew dobre možnosti, da ekipo vodi vsaj do konca sezone. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine