Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić melje naprej, sinoči najboljši strelec na tekmi (VIDEO)

Vendar pa so košarkarji Dallasa vpisali še tretji poraz na gostovanju, s 116:107 jih je odpravila zasedba Toronta.
Luka Dončić v tej sezoni na tekmo povprečno prispeva po 19,8 točke. FOTO: Nick Turchiaro/Reuters
Luka Dončić v tej sezoni na tekmo povprečno prispeva po 19,8 točke. FOTO: Nick Turchiaro/Reuters
27. 10. 2018 | 06:08
27. 10. 2018 | 06:38
3:03
Toronto – Košarkarji Dallasa v tej sezoni lige NBA igrajo povsem drugače na domačem parketu, na katerem so v dveh dvobojih iztržili dve zmagi, kakor na gostovanjih, s katerih so se že trikrat vrnili praznih rok. Tudi sinoči, ko jih je pred 19.800 gledalci v dvorani Scotiabank Arena s 116:107 odpravila zasedba Toronta, ki tako po šestih obračunih ostaja še neporažena in na vrhu razpredelnice vzhodne konference. Še več: prav na vseh tekmah je tudi dosegla po 112 točk ali več.


V dveh četrtinah 16 točk


Najučinkovitejši igralec dvoboja je bil slovenski čudežni deček, 19-letni Ljubljančan Luka Dončić, ki se je ustavil šele pri 22 točkah (prosti meti 4:4, za dve 3:8, trojke 4:6), primaknil pa še pet skokov in štiri asistence, v isti sapi si je v 35 minutah na parketu privoščil tri izgubljene žoge. Še posebej je bil pri metu v drugi četrtini, ko je nabral osem točk in zadel dve trojki (od štirih), in v tretjem delu, ko je ponovil izkupiček iz drugega. V zadnjih 18 minutah tekme je prispeval le še dve točki.

Luka Dončić je poskušal ustaviti tekmečevega prvega strelca Kawhija Leonarda. FOTO: Frank Gunn/AP
Luka Dončić je poskušal ustaviti tekmečevega prvega strelca Kawhija Leonarda. FOTO: Frank Gunn/AP


Niti enkrat v vodstvu


Gostje niso v celotnem obračunu niti enkrat vodili. Kako bi le, ko pa so začeli katastrofalno slabo in domačim dovolili, da so v hipu pobegnili z udobnih 18:2. V drugi četrtini so vendarle pokazali zobe tudi Telički in se z delnim izidom 10:2 približali le na pet točk zaostanka, s tem pa ponovno podžgali košarkarje Toronta, da so premaknili v višjo prestavo in po glavnem odmoru spet ušli za 17 točk. Dallas je še zadnjič napadel in tik pred koncem tretje četrtine zaostajal le še za točko (89:90), tedaj pa mu je zmanjkalo sape.


Peti dvojni dvojček Jordana


V zmagovalni vrsti se je Kyle Lowry razveselil dvojnega dvojčka za 20 točk in 12 podaj, Kawhi Leonard pa se je z njim spogledoval, saj se je ustavil pri 21 točkah in devetih skokih. Pri poražencih velja poleg Dončićevega izpostaviti še prispevek Wesleyja Matthewsa (21 točk) in centra DeAndreja Jordana, ki je ponovno vpisal dvojni dvojček z 18 točkami in 15 skoki – to se mu je posrečilo na vseh petih dvobojih sezone. Luka pa je že četrtič zapovrstjo prispeval po 19 točk ali več, njegovo povprečje je kar 19,8 točke na tekmo. Zdaj Dallas v noči na ponedeljek čaka domač izziv z Utahom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine