Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončićevi visoko izgubili, prekinjen niz

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma visoko izgubila z Boston Celtics. Petnajst točk Čančarja.
Luka Dončić ni mogel preprečiti poraza Dallasa proti Bostonu. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Luka Dončić ni mogel preprečiti poraza Dallasa proti Bostonu. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
P. Z., STA
6. 1. 2023 | 06:30
6. 1. 2023 | 08:40
3:33

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma visoko izgubila z Boston Celtics, vodilna ekipa lige je zmagala s 124:95. Za poraženo domačo vrsto je Luka Dončić v 31 minutah zbral 23 točk, devet skokov in tri podaje. Jayson Tatum je za Celtics drugič v karieri dosegel trojni dvojček z 29 točkami, 14 skoki in 10 podajami.

Moštvo Denver Nuggets je Los Angeles Clippers premagalo s 122:91. Vlatko Čančar je bil eden boljših igralcev zmagovite domače zasedbe, v igro je vstopil s klopi in 27 minutah nanizal 15 točk in 12 skokov.

Dallas je po sedemnajstem porazu v sezoni ob 22 zmagah na četrtem mestu zahodnega dela lige, kjer je Denver na čelu skupaj z Memphis Grizzlies. Boston je končal niz sedmih zmag Mavericks, ki pa v tej seriji niso imeli res močnega tekmeca, me drugimi so trikrat premagali Houston, ta je s Charlotte Hornets najslabša ekipa lige.

Vlatko Čančar se je izkazal s 15 točkami za Denver. FOTO: Isaiah J. Downing/USA Today Sports
Vlatko Čančar se je izkazal s 15 točkami za Denver. FOTO: Isaiah J. Downing/USA Today Sports

Kelti so po visokem porazu v Oklahomi, kjer so jim tekmeci nasuli 150 točk, odigrali zelo dobro partijo in brez izjemnega strelca Shaija Gilgeousa Alexandra zmagali v Dallasu. Dončić, ki je na prejšnjih petih tekmah dosegel v povprečju 44,5 točke, jih je tokrat zmogel skoraj pol manj, v zadnji četrtini, ki so jo tekmeci začeli s 24 točkami prednosti, pa sploh ni igral.

Tudi Nikola Jokić, najkoristnejši igralec prejšnje sezone rednega dela lige, je šel na klop v zadnjem delu igre, saj je njegov Denver med tekmo s Clippers povedel že s 43 točkami razlike. Jokić je bil sicer precej pod svojim običajnim učinkom, zbral je 12 točk, šest skokov in devet podaj. Jamal Murray je bil z 18 točkami, 13 jih je dosegel v uvodni četrtini, prvi strelec zmagovalcev.

Za Bonesom Hylandom (16), ki prav tako ni bil v prvi peterki, pa je bil tretji najučinkovitejši igralec Denverja Čančar. Nuggets so imeli za deseto zaporedno domačo zmago 50,6 odstotni met iz igre ter 28 asistenc.

V Orlando so domači Magic izgubili, Memphis je bil boljši s 123:115, tudi v Houstonu so klonili gostitelji. Ekipa Utah Jazz je Rockets ugnala s 131:114, Finec Lauri Markkanen je z 49 točkami dosegel osebni rekord.

Izidi:

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 115:123

Dallas Mavericks - Boston Celtics 95:124 (Luka Dončić 23 točk, 9 skokov, 3 podaje v 31 minutah za Dallas)

Houston Rockets - Utah Jazz 114:131

Denver Nuggets - LA Clippers 122:91 (Vlatko Čančar 15 točk, 12 skokov v 27 minutah za Denver)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jayson Tatum je dosegel trojni trojček za Boston. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Jayson Tatum je dosegel trojni trojček za Boston. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine