Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončićevi v akcijo v ugodnem terminu za Slovence

Košarkarji Washingtona so dobili dvoboj z Miamijem tesno s 103:100 in se povzpeli na drugo mesto v vzhodni konferenci.
Bradley Beal (levo) in Duncan Robinson. FOTO: Brad Mills/Usa Today Sports
Bradley Beal (levo) in Duncan Robinson. FOTO: Brad Mills/Usa Today Sports
F. T., STA
21. 11. 2021 | 07:30
21. 11. 2021 | 09:39
2:31

Košarkarji Washingtona so v ligi NBA dobili dvoboj z Miamijem tesno s 103:100 in se povzpeli na drugo mesto v vzhodni konferenci. Obe ekipi imata zdaj po 11 zmag, eno manj od vodilnega Brooklyna. Pri zmagovalcih je z 21 koši in devetimi podajami izstopal Bradley Beal, kar četverica košarkarjev pa je dosegla dvomestno število košev. Pri Miamiju, ki je v tretji četrtini vodil že za 16 točk in je v četrtek dobil medsebojni dvoboj na Floridi s 112:97, je bil z 29 točkami najboljši Jimmy Buttler.

Tekmo je odločila napeta končnica. Slabe štiri minute pred koncem je Miami vodil s 96:88, dve minuti in 15 sekund pred koncem pa sta bili ekipi poravnani na 96 točkah. Washington je nato povedel s trojko Spencerja Dinwiddieja, Miami pa se je približal na točko. Tekmo je v prid domačih nato odločil Kyle Kuzma, ki je v zadnjih sekundah zadel štiri proste mete, ne pa tudi zadnja dva, kar je Bamu Adebayu ponudilo zadnji med za izenačenje, a je zmaga ostala v prestolnici.

Dallas na parket ob ugodni uri za slovenske navijače

Moštva s slovenskimi košarkarji so v soboto počivala, vsa tri pa bodo na delu v noči z nedelje na ponedeljek. Dallas Luke Dončića gostuje v Los Angelesu pri moštvu Clippers, Denver Vlatka Čančarja bo gostoval v Phoenixu v Arizoni, Goran Dragić s Torontom pa pri vodilni ekipi lige Golden State Warriors. Posebej mikaven termin tekme za slovenske navijače bo imel Dallas, ki bo igral v Kaliforniji danes ob 21.30 po slovenskem času.

Nastop Luke Dončića na tekmi proti LA Clippers z začetkom ob 21.30 je resda vprašljiv. Dončić je na seznamu Dallasa za današnjo tekmo v klubski informaciji uvrščen med vprašljive igralce, kar pomeni, da so možnosti za njegov nastop 50-odstotne. Dončić se je poškodoval v ponedeljek na tekmi z Denverjem. V zaključku tekme mu je na nogo padel Austin Rivers in slovenskemu košarkarju poškodoval gleženj in koleno.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine