Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić s klopi pospremil nov poraz Dallasa (VIDEO)

Luka Dončić je obsedel na klopi z rahlo poškodovanim desnim gležnjem, Dallas pa je izgubil proti Denverju s 104:114.
Dirk Nowitzki ni uspel popeljati Dallasa do zmage, dosegel je tri točke. FOTO: AFP
Dirk Nowitzki ni uspel popeljati Dallasa do zmage, dosegel je tri točke. FOTO: AFP
23. 2. 2019 | 07:10
23. 2. 2019 | 10:01
2:31
V pogovoru z novinarji pred tekmo je trener Dallasa Rick Carlisle napovedal, da bo Luka Dončić tokrat tekmo izpustil: »Ima rahlo načet desni gleženj, ni nič resnega, a danes ga na tekmi ne bo.« Možnosti Dallasa za zmago proti favoriziranemu Denverju so se še skrčile in na koncu so Nuggets slavili v Teksasu s 114:104, čeprav njihovi prvi zvezdniki niso imeli najboljšega večera. 

Nikola Jokić se je ustavil pri 19 točkah in 13 skokih, na parketu je prebil le 30 minut, razpoložen je bil še Paul Millsap s 17 točkami in 13 skoki. Počasi se v tekmovalni ritem po dolgi poškodbi vrača Isiah Thomas, tokrat je že pokazal, da bi bil v lovu za naslovom prvaka lahko skrito orožje Denverja, v slabih 16 minutah na parketu je dosegel prav toliko točk.

Dončić je bil vseeno v središču pozornosti vsaj med polčasom, ko je prejel nagrado za najboljšega novinca v ligi v mesecu januarju.



Pri domačinih je odsotnost Dončića najbolje izkoristil Jalen Brunson, ki je prevzel vlogo prvega organizatorja igre in dosegel 22 točk. Dwight Powell jih je dosegel 20, v prvi peterki pa je spet zaigral Salah Mejri, ki ga je Dallas pred koncem prestopnega roka že odslovil, zdaj pa so se vnovič dogovorili za sodelovanje do konca sezone. Mejri sicer ni bil razpoložen, dosegel je le štiri točke. 



Dallas in najbrž tudi Dončić bosta že v noči na nedeljo spet aktivna, ko Mavericks gostujejo v Utahu. 

V noči na soboto je bilo najbolj napeto v Oklahomi, kjer sta Jazz in Thunder uprizorila pravo srhljivko, ki je bila odločena šele v drugem podaljšku. Paul George je v svojo kandidaturo za najbolj koristnega igralca sezone (MVP) dodal še eno izjemno tekmo, ustavil se je pri 45 točkah in zadel tudi odločilni met v drugem podaljšku za zmago Oklahome s 148:147. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine