Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić in soigralci strli čvrst oreh prvakov

Slovenski košarkarski zvezdnik je prispeval natančen met za tri točke v trenutkih odločitve na tekmi Dallas Mavericks vs. Los Angeles Lakers.
Luka Dončić je preživel še en uspešen večer v ligi NBA. FOTO: Jerome Miron/ USA Today Sports
Luka Dončić je preživel še en uspešen večer v ligi NBA. FOTO: Jerome Miron/ USA Today Sports
25. 4. 2021 | 06:47
25. 4. 2021 | 07:10
2:10
Zmaga proti prvakom vselej posebej odmeva in tako je bilo tudi tokrat v košarkarskih krogih onstran Atlantika, kjer je Dallas z našim Luko Dončićem tako kot že nazadnje spet ugnal Los Angeles Lakers, branilce lovorike najboljšega moštva v ligi NBA. Četudi Ljubljančan ni dosegel tako vidnega števila točk kot na večini tekem, so bile prav njegove poteze odločilne za končno zmago s 108:93. Ob polčasu je kazalo povsem drugače – 46:58.

Dončić je k lepemu uspehu prispeval 18 točk, 13 asistenc in 8 skokov. Najučuinkovitejši pri zmagovalcih je bil Dwight Powell s 25 točkami. Na igrišču sicer ni bilo Dallasovega latvijskega asa Kristapsa Porzingisa.



Slovenski zvezdnik pa je nekaj ključnih točk dosegel v drugi polovici tekme, zlasti v prepričljivi moštveni zadnji četrtini, med drugim tudi navdušujočo »trojko s parkirišča« za odprto pot k zmagi ob izidu 101:91. »Samozavestnega se počutim v takšnih trenutkih,« je povedal 22-letni Slovenec, čigar edina črna točka na tej tekmi je bila v posameznih trenutkih pretirana živčnost, zaradi katere je dobil tudi tehnično napako.

Dallas je sicer po 59 tekmah sezone na 6. mestu zahodne konference.

Zmage se je veselil tudi Dragićev Miami, proti Chicago s 106:101, vendar Ljubljančana zaradi težav s hrbtom ni bilo na igrišču, košarkarji Denverja pa so ugnali tekmece iz Houstona s 129:116: srbski as Nikola Jokić je prispeval 24 točk, naš Vlatko Čančar pa v svojih štirih minutah igre dva skoka. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine