Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Derrick Rose mukoma strl Sonca Igorja Kokoškova (VIDEO)

Košarkar Minnesote je k zmagi s 116:114 nad Phoenixom prispeval zadnje tri točke, v drugem polčasu jih je dosegel kar 29.
Derrick Rose je zgolj v drugem polčasu prispeval kar 29 točk. FOTO: Brad Rempel/Reuters
Derrick Rose je zgolj v drugem polčasu prispeval kar 29 točk. FOTO: Brad Rempel/Reuters
21. 1. 2019 | 06:22
21. 1. 2019 | 06:32
3:26
Minneapolis – Košarkarji Minnesote se lahko le divjemu Derricku Rosu zahvalijo, da so v sinočnjem obračunu pred 14.607 gledalci v domači dvorani Target Center z najslabšim moštvom zahodne konference lige NBA Phoenixom ohranili celo kožo in zmagali s 116:114, s čimer za osmim mestom na razpredelnici, ki še vodi v izločilne boje, še naprej zaostajajo za tri zmage. Rose je namreč devet desetink sekunde pred zadnjim piskom sirene postavil končni izid, preprečil podaljšek in oplemenitil svoj izjemni drugi polčas.


Townsov prvi in Rosov drugi polčas


V njem je namreč dosegel kar 29 točk od 31, kolikor jih je zbral v celotnem dvoboju. »Že nekajkrat v sezoni smo bili v podobnem položaju, pa se ni tako izšlo. Potreboval je ta met,« je o ključnem trenutku dvoboja spregovoril Rosov moštveni kolega Taj Gibson. V prvem polčasu pa je v zmagovalnem moštvu blestel Karl-Anthony Towns, ki je do glavnega odmora nanizal kar 28 od skupno 30 doseženih točk v obračunu. Bil je nezgrešljiv pri prostih metih (13:13), k dvojnemu dvojčku je primaknil še dvanajst stokov, v statistiki so se mu bohotile tudi po štiri podaje in pridobljene žoge.


Sonca večji del tekme spredaj


Večji del dvoboja so sicer vodila Sonca pod taktirko nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, ki so bila še 53 sekund pred koncem tri točke spredaj (114:111). Tedaj je z zabijanjem znižal Gibson, Rose pa nato najprej izenačil z zadetim drugim prostim metom in naposled v zadnji sekundi še odločil zmagovalca. Phoenix je moral tako že četrtič zapovrstjo na kolena, a v tem pogledu ni najslabši v ligi. Niz porazov Memphisa in New Yorka traja že pet, Chicaga – ki v tem koledarskem letu še ni zmagal – pa celo že kar deset dvobojev.


Kokoškov: Zaslužili bi si zmago


»Igrali smo dovolj dobro, da bi si zaslužili tudi zmago, vendar pa vnovič nismo našli načina, kako bi priigrano pospravili pod streho. Po takšnem porazu vselej ostaja grenak priokus, vendar pa se moramo iz napak nekaj naučiti,« ni obupaval Kokoškov. Med njegovimi varovanci, rezervisti so dosegli skoraj polovico vseh točk (56), se je z 21 točkami nabolj izkazal T. J. Warren, medtem ko se je centru Draganu Benderju, ki je ob poškodbah DeAndreja Aytona in Richauna Holmesa prvič v sezoni našel mesto v začetni peterki, izšlo za dvojni dvojček z 12 točkami in desetimi skoki.


IZIDI LIGE NBA


Indiana Pacers : Charlotte Hornets 120:95
Minnesota Timberwolves : Phoenix Suns 116:114
San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 95:103

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine