Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Dallas bo zdaj igral le še za čast, nič več za prstan

Noč velikih pričakovanj v Teksasu se je začela s 13. obletnico naslova prvakov, ki je Dirka Nowitzkega vpisal med nesmrtne, končala pa z velikim razočaranjem.
Luka se je jezil na sodnike, a bolj kot oni imajo zasluge za poraz Dallasa košarkarji Bostona, ki so Dončića neusmiljeno napadali v obrambi. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Luka se je jezil na sodnike, a bolj kot oni imajo zasluge za poraz Dallasa košarkarji Bostona, ki so Dončića neusmiljeno napadali v obrambi. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
13. 6. 2024 | 09:35
13. 6. 2024 | 12:09
4:43

V nadaljevanju preberite:

Košarkarji Dallasa so dobro vedeli, da je tretja tekma finala za njih tekma za biti ali ne biti. Doslej se je 156 ekip v končnici znašlo v zaostanku z 0:3 v zmagah in še nobeni ni uspel preobrat. Glede na prikazano je po porazu z 99:106 težko verjeti, da bo prav Dallas prvi s tem dosežkom, tudi v domači dvorani niso dočakali prebujenja podpornega dela ekipe, 62 točk Luke Dončića in Kyrieja Irvinga pa je bilo premalo, da bi Boston spravili na kolena. Na četrti tekmi bodo igrali za čast, da se izognejo metli.

Nekaj ur pred prvo finalno tekmo v Teksasu so iz tabora Bostona sporočili, da Kristaps Porzingis zaradi poškodbe ne bo igral in v prvih minutah je Dallas odsotnost latvijskega velikana pod košem dobro izkoristil. V raketi je bilo več prostora za polaganja, kar je s pridom izkoriščal Irving, ki je prvič v finalni seriji igral dobro, tekmo je končal s 35 točkami. Zelo vroč je bil na začetku tudi Dončić, ki je zadel pet od prvih sedmih metov in Dallas je povedel s 25:12.

Številni analitiki so v preteklosti Bostonu očitali, da nimajo zmagovalne miselnosti, hiter in nepričakovan zaostanek je bil pravi preizkus za kelte, opravili so ga z odliko. »Celo leto smo poslušali, da Boston nima možnosti, da se je naše šampionsko okno zaprlo, da nismo iz pravega testa, da bi bili prvaki. A to je drugačna ekipa, ko je najbolj potrebno, držimo skupaj in se držimo načrta, ki nam prinaša zmage,« je bil po tekmi zadovoljen znova vrhunski Jaylen Brown (30 točk, 12/22 met iz igre), ki je na dobri poti, da postane MVP finala. Boston je umiril ritem igre in do polčasa ujel priključek, v tretji pa so pohodili stopalko za plin in Dallas spravili na rob prepada.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine