Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Cedevita Olimpija v evropskem pokalu v skupini B

Družbo ji bodo delale še ekipe Valencie, Hapoel Jeruzalema, Bourg-en-Bressa, Türk Telekoma, Umane Reyer, Arisa, Lietkabelisa, Towers Hamburga in Cluj-Napoce.
Tudi novi košarkar Olimpije, Litovec Martinas Geben, bo igral v evropskem pokalu. FOTO: KK Olimpija
Tudi novi košarkar Olimpije, Litovec Martinas Geben, bo igral v evropskem pokalu. FOTO: KK Olimpija
Š. R., STA
5. 7. 2024 | 15:25
5. 7. 2024 | 15:53
2:15

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v novi tekmovalni sezoni evropskega pokala igrali v skupini B. Tudi tokrat bo v rednem delu sezone sodelovalo 20 ekip, razdeljenih v dve skupini, redni del sezone se bo predvidoma začel v torek, 24. septembra.

Poleg Cedevite Olimpije bodo del skupine B še ekipe: Valencia Basket (Španija), Hapoel Bank Yahav Jeruzalem (Izrael), Cosea JL Bourg-en-Bresse (Francija), Türk Telekom Ankara (Turčija), Umana Reyer Venezia (Italija), Aris Midea Thessaloniki (Grčija), 7bet-Lietkabelis Panevežys (Litva), Veolia Towers Hamburg (Nemčija) in U-BT Cluj-Napoca (Romunija).

Ljubljanski zmaji bodo tako nastopali v skupini z Valencio, ki ima trenutno največ naslovov prvaka v evropskem pokalu (4), v skupini pa lahko najdemo tudi finaliste iz minule sezone, košarkarje Bourg-en-Bressa.

V končnico bo napredovalo po šest ekip iz vsake skupine, prvo- in drugouvrščeni ekipi iz obeh skupin pa bosta napredovali neposredno v četrtfinale.

»Zelo veseli smo, da je Cedevita Olimpija ponovno del evropskega pokala. Skupina, v kateri smo, je zelo privlačna, zato sem prepričan, da so pred nami zanimive tekme, enako pa velja za celotno sezono. Ker so vsi klubi, tudi mi, še vedno v procesu sestavljanja svojih ekip za novo sezono, je prezgodaj govoriti o favoritih za končno zmago, vendar vemo, da bo veliko klubov sestavilo konkurenčne ekipe s ciljem poseči po vrhu. Osredotočiti se moramo nase, biti iz dneva v dan vse boljši in boljši in izboljšati rezultate iz preteklih dveh sezon,« je po zaključku žreba povedal športni direktor Cedevite Olimpije Chechu Mulero.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine