Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Budućnost pristrigla peruti tudi Randolphu in Prepeliču (VIDEO)

Madridski Real je v košarkarski evroligi v Podgorici pokleknil s 60:73, slovenska reprezentanta neučinkovita.
Budućnost je letela na krilih navijačev. FOTO: Euroleague
Budućnost je letela na krilih navijačev. FOTO: Euroleague
18. 1. 2019 | 23:08
18. 1. 2019 | 23:21
4:00
Podgorica – Košarkarji Budućnosti so v evroligi po šestih zaporednih porazih vpisali drugo zmago zapovrstjo. Potem ko so pred tednom za pičlo točko odpravili zadnjeuvrščeno Darušafako, so bili danes uspešni še petič v sezoni na domačem parketu. Šopku evropskih klubskih velikanov, ki so padli v Podgorici (Baskonia, CSKA, Barcelona), se je pridružil še branilec lovorike in drugouvrščeni na razpredelnici, madridski Real, ki je tako brez učinka lovil četrto zaporedno zmago.


18 izgubljenih žog Reala


Gostitelji so bili prepričljivo boljši s 73:60, zmaga pa ni bila vprašljiva niti za trenutek, saj je tekmec vodil – reci in piši – zgolj enkrat v dvoboju, sredi uvodne četrtine z 10:9. Prvi polčas je bil še razmeroma izenačen, v drugem pa Real bližje kot na osem točk zaostanka ni več znal priti. Najbolj očitna razlika med moštvoma je bila v številu izgubljenih žog. Zmagovalci so si jih privoščili zgolj sedem, poraženci kar 18, po drugi strani se je razmerje pridobljenih žog nagibalo močno na stran Budućnosti (10:3).


Randolph 3, Prepelič 2 točki


V črnogorskem kolektivu sta se dvojnih dvojčkov veselila Goga Bitadze za 13 točk in 10 skokov ter Coty Clarke za po 12 točk in skokov, prvi strelec je bil Norris Cole s 14 točkami in sedmimi asistencami. Pri Madridčanih je bil edini z dvomestnim številom doseženi točk Sergio Llull (10 ob slabem metu iz igre 2:10). Anthony Randolph je na parketu prebil 13 minut in prispeval štiri skoke in trojko, Klemen Prepelič pa je v sedmih minutah ostal brez koša iz igre (za dve 0:2), je pa zadel oba prosta meta.


Repeša: Zmaga za vrnitev samozavesti


»Odigrali smo disciplinirano, trdo, zares kakovostno tekmo. Tekmecu smo dovolili doseči zgolj 60 točk, torej smo dobro opravili svoje delo. Morda je Real ob koncu tretje četrtine prelahko zadeval trojke, kar pa ne skazi splošnega vtisa. Zmaga, še posebej proti tako trofejnemu tekmecu, je za nas izjemno pomembna za vrnitev samozavesti in zaupanja, da se lahko kosamo s slehernim nasprotnikom. Sploh v takšnem ozračju, navijači so bili 40 minut naš šesti igralec,« se je smejalo trenerju Budućnosti Jasminu Repeši.


Laso: Tekmec z več energije


Precej manj židane volje je bil njegov kolega na Realovi klopi Pablo Laso: »Budućnost je igrala bolje od nas in pokazala več energije na obeh straneh igrišča, v obrambi in napadu. Imela je izstopajoče igralce pri skokih, ukradenih žogah, metu. Tudi zato naša statistika ni takšna kot običajno. Gostitelji so nas prisilili, da smo veliko metali z razdalje – in niti ne uspešno. Prejeli smo sedem blokad in že v prvem polčasu zgrešili pet prostih metov. Edino, kar lahko storimo, je, da se iz poraza nekaj naučimo in misli že usmerimo proti prihodnjemu obračunu.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine