Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Budućnost močnejša, toda s težavo

Petrol Olimpija v zadnji tekmi 6. kola lige ABA četrtič klonila.
Alen Omić (levo) je bil z 11 točkami in 8 skoki uspešnejši od Bojana Radulovića. FOTO: ABA
Alen Omić (levo) je bil z 11 točkami in 8 skoki uspešnejši od Bojana Radulovića. FOTO: ABA
5. 11. 2018 | 12:17
5. 11. 2018 | 23:11
1:52
Košarkarji Budućnosti so edino moštvo brez zmage v evroligi in so v prvih petih kolih lige ABA, v kateri branijo naslov prvaka, doživeli že dva poraza (proti Crveni zvezdi in Cedeviti), vendar so bili premočni za Petrol Olimpijo. Resda s težavo. Moštvo Aleksandra Džikića si je zgodaj priigralo lepo prednost (25:10) in prebrodilo težave, ki mu jih je povzročil Roko Badžim z nizom devetih zaporednih točk za znižanje prednosti gostiteljev na 29:23.

Ljubljančani, ki so nastopili brez poškodovanih Scottieja Reynoldsa, Mirze Begića in Blaža Mesička, so ob polčasu zaostajali za velikih -22, a so pokazali zobe v nadaljevanju. Badžim je resda ostal na klopi, zato pa sta Dražen Bubnić in Jan Špan zadela vsak po tri trojke. Tretjo četrtino je Olimpija dobila s 30:19, pet minut pred koncem tekme zaostajala le s 67:70, toda na koncu je bila prekratka za senzacijo.
 

 

Odločile tri črnogorske trojke


Olimpijin trener Zoran Martič je po tekmi priznal: »Budućnost je bila na igrišču boljša predvsem v prvem polčasu, ko si je priigrala visoko prednost. Drugi polčas smo odigrali zelo korektno, se približali na tri točke zaostanka, na koncu pa se je domače moštvo razigralo s tremi zaporednimi meti za tri točke, ki so jih zadeli preko naših iztegnjenih rok v zadnjih sekundah napada. Prednost, ki so si jo takrat priigrali, za nas ni bila več dosegljiva.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine