Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Blažičeva druščina bo v Čačku igrala zase in tudi za Krko

Pred evropskim dnevom D košarkarji Cedevite Olimpija danes z Borcem. Novomeščani čakajo na uspeh v ligi ABA od 19. decembra.
Jaka Blažič je bil 15. novembra lani prvi strelec dvoboja z Borcem; dosegel je 23 točk. FOTO: ABA
Jaka Blažič je bil 15. novembra lani prvi strelec dvoboja z Borcem; dosegel je 23 točk. FOTO: ABA
6. 3. 2021 | 08:00
3:52
Minuli dnevi niso bili tako uspešni za košarkarje Cedevite Olimpije kot prejšnji teden. V evropskem pokalu sta jim spolzeli iz rok dve zaključni žogi – ena zaradi poraza z Virtusom, druga zaradi zmage Budućnosti v Bourgu –, tako da bo o uvrstitvi v četrtfinale odločilo torkovo gostovanje v Podgorici. Mladi klubski upi, ki začasno igrajo v ligi Nova KBM za prvaka, so v Stožicah klonili proti Rogaški, danes pa bo na vrsti nov pomemben nastop. Zmaga v Čačku lahko Ljubljančane približa končnici lige ABA in hkrati pomaga Krki v boju za obstanek.

Cedevita Olimpija je doživela zadnji poraz v regionalnem prvenstvu 30. decembra lani proti FMP in je s 97:88 dokaj zanesljivo ugnala Borac na prvi tekmi. Zato lahko pričakuje povratni dvoboj v Srbiji v vlogi favorita, vprašanje je le, v kolikšni meri bo evropski dan D vplival na današnjo osredotočenost njenih glavnih adutov. Borac je doslej resda zbral najmanj zmag (štiri, od teh eno brez boja proti bankrotirani Kopru Primorski) med 13 moštvi, ki vztrajajo na nogah v ligi ABA, vendar hkrati ne smemo pozabiti, da je dvakrat prekosil Partizan in kar šest porazov doživel z manj kot petimi točkami razlike.

Olimpijin trener Jurica Golemac zato opozarja: »Pred nami je zelo zahtevna tekma. Borac je odlična ekipa, ki jo dobro vodi trener Marko Marinović, in s prikazanimi igrami si ne zasluži, da je na lestvici tam, kjer trenutno je. Naši tekmeci so nesrečno izgubili, rekel bi, več kot polovico tekem. Pripravljamo se, kot da je pred nami zadnji obračun v sezoni. Dati bomo morali vse od sebe, če želimo v Čačku upravičiti vlogo favorita in zabeležiti novo zmago.«

Marko Simonović je v sezoni 2018/19 igral v Stožicah, zdaj že drugo sezono nastopa za Mego kot posojen košarkar Cedevite Olimpije. FOTO: ABA
Marko Simonović je v sezoni 2018/19 igral v Stožicah, zdaj že drugo sezono nastopa za Mego kot posojen košarkar Cedevite Olimpije. FOTO: ABA

 

Krka za prvo zmago v letu 2021


Košarkarji Krke čakajo na uspeh v ligi ABA vse od 19. decembra, ko so navdušili svoje privržence in ugnali Partizan z 69:50. Po četrti zaporedni zmagi pa so nanizali sedem porazov in zdrsnili v zelo nevarno območje, saj ima v bitki za pobeg od predzadnjega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije s podprvakom 2. lige ABA, le Borac slabše razmerje dosežkov. Novomeščane lahko opogumlja, da so proti jutrišnji tekmici Megi klonili z minimalno razliko v Beogradu (70:71), toda za uspešno revanšo bodo morali igrati precej bolj učinkovito.

S povprečjem 70,7 dosežene točke so namreč zadnji v regiji, predzadnja je Cibona s 74,8. Vodi Cedevita Olimpija z 90,5 točke na tekmo pred Crveno zvezdo (85,9). Mega je peta (83,2) po zaslugi svojih najvišjih mož, 20-letnega Filipa Petruševa in leto starejšega Marka Simonovića, ki se lahko pohvalita z najboljšim statističnim indeksom v ligi ABA (tretji je Jaka Blažič) ter zasedata prvo in četrto mesto med elitnimi strelci; Blažič je drugi z 18,7 točke.

Pari 20. kola lige ABA, danes: FMP – Igokea (13), Borac – Cedevita Olimpija (17), Partizan – Cibona (19), Budućnost – Zadar (21); nedelja: Krka – Mega (17); ponedeljek: Split – Crvena zvezda (21).

Vrstni red:
Mornar 15:4, Crvena zvezda 14:2, Cedevita Olimpija 14:3, Igokea 14:4, Budućnost 13:3, Mega 13:6, Partizan 7:11, Zadar 6:10, FMP in Cibona po 6:11, Split 6:13, Krka 5:13, Borac 4:13, Koper Primorska 0:19.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine